15 Temmuz şehitleri düzenlenen törenlerle anıldı

15 Temmuz şehitleri düzenlenen törenlerle anıldı

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Coşkulu kalabalığın katılımı ile Hükümet Konağı önünden başlayan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü, Şehit Ömer Halisdemir Meydanında sona erdi.

Akşam Namazı sonrası yine  Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

img_0036-002.jpg

Günün Anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında kaymakamımız Sayın Yunus Emre Bozkurtoğlu, şu ifadelere yer verdi.

“15 Temmuz Türkiye'yi İşgal hareketinin  60 Darbesine’de, 80 İhtilaline’de benzememektedir. Hiçbir darbe tankla halkını ezmemiştir. Hiçbir darbe kendi polisine, kolluk güçlerine memuruna silah çekmemiştir. Hiçbir darbe TBMM’yi havadan uçaklarla bombalamamış, emniyet teşkilatını MİT’i kurşun yağmuruna tutmamıştır. Amacı sadece yönetimi ele geçirmek olmayan bu hain kalkışma ülkemizi düşmanca işgal etme amacından başka bir şey taşımamıştır.

img_0118.jpg

Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım gün Türk bayrağı altında birlik olma günüdür. Gün Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkma günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz 2016 gecesi sokakları, meydanları ve hava limanlarını doldurarak. Tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı durarak. Bu işgal girişimine dur diyen aziz şehitlerimize Allahtan rahmet,  gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

img_0125.jpg

Program Kuran-ı Kerim tilaveti, şiirler, türküler, sinevizyon gösterimi ve yapılan duaların ardından, okunan selalar ile sona erdi.

Anma Törenine, Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

img_0136.jpg

img_0152.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.