21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLU OLSUN

21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLU OLSUN

Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı

Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

"Besinsel açıdan ‘mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor.

Gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başı süt tüketiminin 100 litrenin üzerinde olduğunu belirten Yıldız, ülkemizde bu oran

Avrupa Ülkelerinin dörtte biri kadar, buda süt tüketiminde henüz istenilen noktaya gelmediğimizin göstergesi olduğunu kaydederek, toplumun günlük beslenme alışkanlıkları içerisinde süt ve süt ürünleri tüketimine önem vermesi çağrısında bulundu.

Süt üretiminde dünyanın ilk 10 üreticisi içerisinde yer alan Türkiye’de sütün tüketilmesi konusunda da umarım dünya genelinde ülke olarak önemli bir yer e geleceğimizi temenni ediyorum” dedi.

21 Mayıs Dünya Süt Gününün üreticimiz ve tüketimiz için hayırlı olmasını diliyorum"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.