3 MAYIS RUHU EBEDİYEN YAŞASIN!

3 MAYIS RUHU EBEDİYEN YAŞASIN!

Av.MUSA YILMAZ MHP Ereğli İlçe Başkanı 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz Mesajında

Av.MUSA YILMAZ MHP Ereğli İlçe Başkanı 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz Mesajında

Yakın tarihimize damga vuran hadiselerden olan Türkçülüğün yargılanması ve hapsolunması olayı 3 Mayıs 1944'te cereyan etmiştir.  3 Mayıs 1944'te Türk Milliyetçileri mesnetsiz suçlamalar neticesinde Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş, Nejdet Sançar ve 20 büyük fikir insanları tabutluklara konuldular, işkence gördüler. 74 yıl önce bugün, Türk milletinin kurtarıcısı fikirlerin sahibi kişiler olan Türkçüler ve Türk Milliyetçileri yargılanmış bununla birlikte Türk milletinin bağımsız devlet mahkemelerine olan inancını sekteye uğramıştır.

Ancak Türkçüler bu zulüm ve çilelere rağmen bildikleri yoldan sapmamışlardır. 3 Mayıs yüce Türk milletinin kanına, soyuna ve tarihine sadık bilinçli Türk milleti için ehemmiyet taşıyan ve kutlanan bir bayram, dönemin iktidarının ise Türk tarihine vurduğu kara bir lekedir.

Türkçüler, Türk milletinin yükselmesini hedefleyen, yabancı olanı kabul etmeyen milli olanı koruyan ve yaşatan büyük fikir insanlarıdır. Onların bu şekilde muamele görmesi yabancı ideolojilere ve emperyal emellere alan açmış ve devlet mekanizmasının o an için tehlike gördüğü komünizm gibi zararlı fikre sahip olanlara taltif verdiğinin farkında olmayan ve kendini Türkçü atfeden dönemin iktidarı Türkçüleri cezalandırdığını düşünmüş ama bu yaptıklarıyla Türk milletini cezalandırdıkları akıllarına dahi gelmemiştir.

Türkçülüğü ve Türk Milliyetçiliğini bildiğini düşünüp ve kendini Türkçü ve Türk Milliyetçisi zannedenler hiçbir zaman bu iki fikrin mana ve faziletlerine malik olamamış dolayısıyla bu fikirleri kafasına göre yanlış yorumlamış ve algılamış düştüğü bu büyük hata'nın farkına varamamıştır .

Halbuki, Türkçülük ve Türk milliyetçiliği liderimizin de belirttiği üzere: ''geleceğin rehberi, içinde bulunduğumuz çağın eskimeyecek vizyonu, milletin yegane güvencesi, ekonomik gelişmenin motoru, demokrasi ve özgürlüklerin teşvikçisi ve yol arkadaşıdır. Milliyetçilik çağdaş, modern ve insana ait olan kıymeti önceliğine alan birlikte yaşama ve kardeşlik projesidir. Ayırma, dağıtma, bölme, dışlama, yabancılaştırma milliyetçiliğin lügatinde olmayan, milliyetçiliğin diline aykırı anormalliklerdir.''

Yakın tarihimizde böylesine sancılı bir geçmişi olan Türkçülük ve Türk Milliyetçiliği meşalesinin asırlar boyunca yanması gerektiği ve bunun gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması hususunda desteği olan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile merhum Hüseyin Nihal Atsız ve dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar tüm Türk Dünyası’nın 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü en derin kalbi duygularımla kutluyorum.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!    

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.