5 Gündür Kayıp Olan 2 Kuzen Bulundu

5 Gündür Kayıp Olan 2 Kuzen Bulundu

Komşu ilçemiz Karapınar’da 5 gündür kayıp olan 11 yaşındaki Ali Selçuk ile kuzeni 12 yaşındaki Nevzat Selçuk, bulundu.

 

Kafadar kuzenlerin, bir akaryakıt istasyonunda gizlice bir kamyonun kasasına binerek Konya'ya geldiği ve burada bir AŞ evinden her gün karınlarını doyurup, gezdikten sonra geceleri caminin bahçesinde uyuduğu ortaya çıktı. Kuzenlerin otostop çekerek evlerine dönmek isterken bulunduğu belirtildi.

Hankapı Mahallesi'nde oturan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Ali Selçuk ile 6'ncı sınıf öğrencisi Nevzat Selçuk, geçen Salı günü evlerinin önünde oynarken bir anda ortadan kayboldu. Çocuklarının kaybolduğunu fark eden ailesi çevrede yaptığı aramaya rağmen izlerine rastlamayınca kaçırılmasından endişe duyarak polise haber verdi. Polis de yaptığı aramada çocukların izine rastlamadı.

Bir sürücü, iki kuzeni dün Konya'da Karapınar yolunda otostop çekerken gördü. Çocukların, kayıp olarak gazetelerde haberleri yayınlanan fark eden sürücü polise haber verdi. Bunun üzerine iki kuzen Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülüp, ailesine haber verildi. İki kuzen, babaları Nihat ve Yaşar Selçuk tarafından teslim alınıp, evlerine götürüldü. Evlerinde döndüklerinde ise Selçuk ailesinde adeta bayram sevinci yaşandı.

KUZENLER MACERA TUTKUNU ÇIKTI

İki kuzenin geçen salı günü bir akaryakıt istasyonunda park halinde olan kamyonun kasasına gizlice bindiği ve kamyon Konya'ya geldikten sonra da yine gizlice indiği ortaya çıktı.

Karınları bir AŞ evinden alarak doyuran kuzenlerin, gündüz kent merkezini gezip gecede bir caminin bahçesinde uyudukları belirtildi. Evlerine geri dönmek için otostop çekmek isterken de bulundukları öğrenildi.

İkiz kuzen bir daha böyle bir maceraya adım atmayacaklarını belirten babaları Yaşar ve Nihat Selçuk, "Allah, başta emniyet teşkilatımız olmak üzere devletimizden, milletimizden ve basın mensuplarımızdan razı olsun. Herkes canla başla bu çocukların bulunması için gereken gayreti gösterdi. Allah kimseye buna benzer acılar yaşatmasın. Çocuklarımıza kavuştuğumuz için çok mutluyuz." dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.