“AKGÖL BİZİM DEĞERİMİZ, YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ”

“AKGÖL BİZİM DEĞERİMİZ, YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ”

Ereğli’nin tarihsel dokusunda önemli bir yere sahip olan Akgöl Sazlığı(Kuş Cenneti)’nı eski haline dönüştürebilmek için yoğun çaba harcanıyor.

        Ereğli’nin tarihsel dokusunda önemli bir yere sahip olan Akgöl Sazlığı(Kuş Cenneti)’nı eski haline dönüştürebilmek için yoğun çaba harcanıyor. Akgöl’ü canlandırma çalışmalarında öncülük eden İstanbul Teknik Üniversitesi Profesörlerinden Ereğlili Nebiye Kökbudak Musaoğlu’na Ereğli Belediyesi de ciddi destek veriyor. Beraberinde 5 kişilik bir ekiple gelen Musaoğlu, Ereğli Koski Müdürü Osman Uyanıker eşliğinde Akgöl’ü inceleyerek bilgi topladı.

11110782_10153257147883664_8421235288478470313_n-001.jpg

        Akgöl Ereğli’mizin turizminde önemli bir yere sahiptir diyen Başkan Özgüven: “Geçmişte 150 türe yakın kuşa ev sahipliği yapan Akgöl, son zamanlarda bu özelliğini yitirdi. Akgöl’ü eski günlerine döndürebilmek için çalışmaları sürdürüyoruz. Belediye olarak bu çalışmaları yakından takip ediyor ve destek oluyoruz. İnşallah bu değerimizi en kısa zamanda eski günlerine kavuşturarak şehrimize kazandıracağız.” dedi.

        İTÜ Prof. Dr. Nebiye Kökbudak Musaoğlu: “Doğup büyüdüğümüz topraklara katkıda bulunmak her zaman hedeflediğimiz bir şeydi. Bu vesileyle üniversitemizde Araştırma Görevlileri arkadaşlarımız ve Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’in destekleriyle Akgöl sulak alanının yönetim stratejinin oluşturulması üzerine Tubitak’tan bir proje aldık. Yöre halkı da bu konuda bize çok destek verdi. Bu desteklerle beraber eski canlılığını kaybeden ve kurumaya başlayan Akgöl Sazlığı’mızı yeniden ayağa kaldırıp eski günlerine kavuşturacağımıza eminim.” dedi.

1-060.jpg

        2 yıllık bir proje olan Akgöl Projesi 15 Mart 2017’de başladı ve 15 Mart 2019’da da tamamlanacak. 

2-071.jpgdsc_1307.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.