Ana Arterlerde Ücretli Otopark Dönemi

Ana Arterlerde Ücretli Otopark Dönemi

Ana Arterlerde Ücretli Otopark Dönemi

Ereğli Belediyesi şehir merkezinde caddelerin kenarına gelişi güzel araba park edilmesinin önünü almak ve trafiğin rahatlatılması amacıyla ücretli yol kenarı otopark uygulamasını hayata geçirdi.

İlk etapta Yunus Emre Meydanından Aksoy Kavşağına kadar olan yol güzergahında uygulanacak olan ücretli otopark uygulaması önümüzdeki günlerde diğer ana arterlerde de hayata geçecek.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ereğli’de son yıllarda artan trafik yoğunluğunun otopark sorununu beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Bu soruna bulunacak çare otoparktır. Ancak Ereğli’de otopark kültürünün yerleşmediğini görüyoruz. Mevcut otoparkların doluluk oranı % 60’ı geçmiyor. Kısa vadede otopark sorununu çözmek ve ana arterler başta olmak üzere yol güzergâhlarında trafiği rahatlatmak adına böyle bir uygulamayı hayata geçirdik” dedi.

Alınacak ücretler noktasında da bir değerlendirme yapan Başkan Özgüven, “Öncellikle şunu belirtelim, alınan ücret konusunda yanlış anlaşılmaların önüne geçmek gerekiyor. Uygulanan ücretteki hedefimiz halkımızdan gelir elde etmek, vatandaşları ekonomik anlamda zor durumda bırakmak değildir. Artık caddelerden yayalar bile geçmekte zorlanıyor. Biz bu uygulamamızda kısa vadede mevcut yoğunluğu düşürerek araç sayısını belli bir noktaya çekmeyi hedefledik” diye konuştu.

Vatandaşların da bu yöndeki temennilerini dikkate aldıklarını vurgulayan Özgüven, “Kuralsız bir kentin keşmekeşlikten başka, kaostan başka bir ortam yaratmayacağı gerçeğinin artık hepimiz farkında olmalıyız. Önümüzdeki dönemlerde yapacağımız uygulamalar kalıcı hale geldiği zaman kent merkezindeki rahatlığın ve düzenin geçmiş dönemlerde neden yapılmadığı noktasını sorgulayacağız. İnşallah daha modern, kaldırım ve caddelerde daha rahat yürünebilecek bir kent merkezini hep birlikte halkımızın desteğiyle inşa edeceğiz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.