Ankara’da Ereğli Rüzgârı

Ankara’da Ereğli Rüzgârı

Ankara’da Ereğli Rüzgârı

Ankara Ereğlililer Derneği ve Ereğli Belediyesi organizasyonunda Ankara’daki Ereğlililer bir araya geldi.

Emekli Vali-Müsteşar Şahabettin Harput, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Başkan Yardımcıları Zuhal Savaş ve Adem Erdal, İstanbul Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Akif Bekdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demircan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Ereğlili hemşerilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen programda birlik beraberlik mesajı verildi.

Ankara Ereğlililer Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demircan programın açılışında yaptığı konuşmada, Ereğli için birlik ve beraberlik içersinde ortak hareket ederek güzel hizmetlerin ortaya çıkması gerektiğini söyledi ve programa katılanlara teşekkür etti.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise 30 Mart seçimleri sonrası ağır bir sorumluluk üstlendiklerini ifade ederek, bu sorumluluğun bilincinde olduklarını kaydetti.

Özgüven gurbette olmanın insana ayrı bir duygu yüklediğini belirttiği konuşmasında, “Ereğli’ye ait bazı adımların atılması için sizlerin duygu ve hassasiyetleri bize kıvılcım olacaktır. Gurbetteki Ereğlililerin bakış açısı, fikir ve düşünceleri çok daha farklı oluyor. Bizler sizlerin bu düşüncelerinizi, fikirlerinizi, önerilerinizi dinlemek için böyle bir toplantıda bir arada olmak istedik. Sizlerle yapacağımız bilgi alışverişi ve karşılıklı istişareler Ereğli’ye mutlaka yansıtılacaktır. Biliyorum eski Ereğli’yi hepimiz arıyoruz. Sosyal birlikteliği arıyoruz. Gelin bu birlikteliği bizler daha sıkı tutalım. Geçen hafta İstanbul’da hemşerilerimizle bir araya geldik. Bu hafta Ankara’dayız. Haftaya yine İstanbul’da olacağız. Birliktelik bağımızı daha güçlü hale getirerek kuvvetlendirelim” dedi.

Özgüven Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan da bahsederek, Ereğli’nin il’lik kadar önemli projesi olan kapalı sulama sistemi projesinin protokolünün imzalandığını ve Türkiye’de bir ilk olacağını kaydetti.

Süt üretiminde Ereğli’nin Türkiye’nin zirvesinde yer aldığını söyleyen Özgüven, süt festivali düzenleyeceklerini ve bu festivale gurbetteki tüm Ereğlilileri beklediklerini vurguladı.

Ereğli’nin en büyük sorununun başında işsizlik geldiğinin altını çizen Özgüven, Ereğlili işadamlarını yatırım yapmaya davet etti. Ereğli’nin ikinci organize sanayisini hayata geçirdiklerini kaydeden Özgüven, yatırımcıya her türlü desteği vereceklerini de belirtti.

Emekli Vali-Müsteşar Şahabettin Harput ve İstanbul Ereğlililer Derneği Başkanı Dr. M. Akif Bekdemir’in konuşmaların ardından Ankara’da ki Ereğliler birbirlerine sarılarak hasret giderdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.