Ayrancı'da Hıdırellez Coşkusu

Ayrancı'da Hıdırellez Coşkusu

Ayrancı'da Hıdırellez Coşkusu

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen, baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez Şenlikleri'nin 16. sı, Karaman'ın Ayrancı İlçesinde baraj alanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ayrancı ilçesinde bu yıl 16.’sı düzenlenen Hıdrellez şenliklerine AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili adayı Hüseyin Oprukçu Karaman Milletvekili adayı Recep Konuk Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ereğli Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol, ,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsayder derneği, İstanbul'da ki Ereğlililer dernek başkanı Akif Bekdemir ve Hüseyin Uyanık, İstanbul'dan gelen çok sayıda hemşerimiz ile Ereğli, Ayrancı ve Karamandan olmak üzere bölgemizden de yoğun bir katılım oldu ayrıca 700 kişilik bir grubu da ağırlayan Ayrancı, misafirlerine güzel dakikalar yaşattı.  

Kutlamalara, vatandaşlar tarafından oldukça ilgi göstererek katılım sağladı. Kurulan çadırlarda vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, yöresel el sanatları eserler de sergilendi. Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı’ya  başak demeti takdim edildi.

Geleneksel Hıdırellez ateşi katılan protokol üyeleriyle birlikte Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı tarafından yakıldı ve protokol üyeleri Hıdrellez ateşi üzerinden atladı.

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, yaptığı konuşmada, Hızır ile İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu doğanın canlanışı, baharın gelişi olarak algıladığımız Hıdırellez, insan ve doğa arasında ki iletişimi baharı ve umudu simgeleyen bir kültürel gelenektir. Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturan en önemli unsurun başında ise gelenek ve görenekler gelmektedir. Hıdırellez sadece Ayrancı’nın geleceği değil, Türk yurdunun asırlardır kutladığı bir değerdir dedi.Yüksel Büyükkarcı 15.Hıdrellez şenliklerinden bugüne kadar geçen bir yıllık süreçte Ayrancı ilçesine yapılan Belediye hizmetlerine değindi.Belediye Başkanı Büyükkarcı, Ayrancı’nın çehresini değiştiren hizmetlere imza attıklarını da söyledi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise Hıdrellezin birlik ve beraberliğe, sıla-i rahim yapmaya güzel bir vesile olduğunu kaydederek Hıdrellezde dilekler tutulur , ben de Hıdrellezden memleketimiz ve ülkemiz için güzel dileklerim var diyerek Anneler gününü kutladı.

AKP Karaman milletvekili Mevlüt Akgün yaptığı konuşmada,Hıdrellezin bolluk ve berekete, birlik ve beraberliğe vesile olmasını dile getirerek, AK Parti İktidarının Karaman’a ve Ayrancı ‘ya sunduğu hizmetlere değinerek,Karaman bölgesinin bir hava alanına kavuşacağını, Ayrancı-Ereğli arası bölünmüş yol çalışmalarının da hızla devam ettiğini dile getirdi. Akgün anneler gününü de kutlamayı ihmal etmedi.

Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı ise yoğun katılımdan dolayı davetlilere teşekkür ederken, Hıdrellezin bir ve beraber olmaya güzel bir sebep olduğuna vurgu yaptı.

Ayrancı’da geleneksel olarak düzenlenen şenlikte, Başkan Yüksel Büyükkarcı tarafından, Ayrancıya hizmet yapmış olan eski belediye başkanlarına görev yaptığı dönemlere ait resimler hediye edilerek onure edildiler. Plaket töreninin ardından en güzel kuzu yarışması ile devam eden şenliğe 1. 2. ve 3. kuzaya çeyrek altın hediye edildi. Mut foklör ekibi ve Halk eğitim merkezi  halk oyunlarını şenliğe renk katarken davetliler tarafından takdir toplayan etkinlik yoğun ilgi gördü.

 Şenliğe Ankaralı Coşkun’un birbirinden güzel eserlerini seslendirmesiyle, şenliğe katılanları Coşkun adeta coşturdu. Şenlik ise düzenlenen konserlerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.