Bakan'dan Öğrencilere müjde

Bakan'dan Öğrencilere müjde

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Öğrencilere Sömestr Tatilinde Ödev Verilmesini İstemiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Öğrencilere Sömestr Tatilinde Ödev Verilmesini İstemiyoruz

19 Ocak'ta başlayacak olan sömestr tatili öncesinde öğrencilere müjde veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Öğrencilere tatilde ödev verilmesini istemiyoruz'' dedi.

''Ödev Verilmesini İstemiyoruz''

Yılmaz, öğrencilere tatilde dinlenmelerini tavsiye ederek, "Her zaman tatillere girerken Bakanlık olarak öğretmenlere "Lütfen öğrencilerinize ödev vermeyin" diye açıklama gönderiyoruz. "Tatillerde hiçbir öğrenciye biz ödev verilmesini istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Öğrencilerin tatilde bulundukları illerdeki tarihi yerleri, müzeleri, kütüphaneleri gezmelerini öneren Yılmaz, "Ankara'da ise Ankara'yı gezsinler, Sivas'ta ise Sivas'ı, Konya'da ise Konya'yı gezsinler. Konya'da Mevlana'yı gezince, Yazma Eserler Kütüphanesi'ni gezince, Selimiye Camisi'ni gezince, bu kendilerinin en güzel eğitimi olur. Bunu ödevden saymasınlar" şeklinde konuştu.

''Bol Bol Kitap Okuyun''

Yılmaz, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını da tavsiye ederek, kitap okumanın öğrencilerin iç dünyasını zenginleştireceğini, onlara yol göstereceğini ve yarınlara umutla bakmalarını sağlayacağını belirtti.

''Medya Okuryazarlığını Kazandırmalıyız''

Okullarda medya okuryazarlık dersi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Medya okuryazarlığını evlatlarımıza kazandırmak istiyoruz. Medyadan her duyduklarına, her gördüklerine inanmamalarını, mutlaka sorgulayıcı olmalarını ve onun kendilerini değil kendilerinin onu kullanmasını istiyoruz. Teknolojiyi de öyle, teknoloji okuryazarlığında teknolojinin bizi kullanmasına izin vermeyelim" ifadelerini kullandı.

Belirlenen hedefler çerçevesinde, eğitimde tam güne geçiş, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve yabancı dil eğitimi konularında ne kadar yol alındığına ilişkin soruyu cevaplayan Yılmaz, eğitim alanında yapılan ve yapılacak olan reformların Türkiye'nin gelişimi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye'nin eğitimde yapacağı reformların diğer alanlara da katkı sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, "Eğitimi iyi kılarsanız geri kalanlar da iyi olur. Eğitimi ihmal ederseniz, diğer alanlar da ihmal edilmiş olur. Eğitim her şeyin başı. Yolların birleştiği nokta" dedi.

Hedeflerinin herkes için kaliteli bir eğitim sunmak ve fırsat eşitliğini sağlamak olduğuna değinen Yılmaz, bunun için olmazsa olmaz unsurlardan birisinin ikili eğitimin ortadan kaldırılması ve tam gün eğitime geçilmesi olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.