Başbakan çok ağır konuştu: CHP çöptür

Başbakan çok ağır konuştu: CHP çöptür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’yi ağır ifadelerle eleştirdi. Erdoğan, CHP için ‘çöp’ ifadesini kullandı.

Başbakan, dün Manisa’nın ilçeleri Akhisar, Demirci ve Salihli’de açılışlar yaptı. İlk olarak Akhisar’da konuştu. Yolsuzluk operasyonlarına tepkisini sürdürdü. “Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz.” dedi. Operasyona destek veren muhalefet partilerini ise ‘vatan haini’ ilan etti. Başbakan’ın ikinci durağı Demirci’ydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kabine revizyonunda İçişleri Bakanı olarak Efkan Ala’nın atanmasına tepki gösterdiğine değindi. Ağır ifadeler kullandı: “Partinizden yolsuzluklar nedeniyle ihraç ettiğiniz kişiyi sen nasıl İstanbul’a Belediye Başkan adayı yapıyorsun? Sen önce bunun hesabını ver. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’den almıştım. CHP susuzluktur, CHP hava kirliliğidir, CHP çöptür çöp.”

    Son durağı Salihli oldu. Referandumda HSYK’nın yapısını değiştirmekle, kurula demokratik bir yapı kazandırmakla hata ettiklerini söyledi. Şöyle konuştu: “Biz bir yanlış yaptık. HSYK, onu da denetleyen mekanizma vardı. Biz demokrasinin gereğini yapalım dedik Adalet Bakanlığı’nın elindeki yetkiyi devrettik. Orada yanlış yaptık. Eğer şu anda Anayasa’yı değiştirecek bir güce sahip olduğumuz anda bu değişikliği yapmak durumundayız.” dedi.  Başbakan, hareketinden önce Adnan Menderes Havalimanı’nda toplanan partililere seslendi. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıyla ilgili çok ağır ithamlarda bulundu: “Benim Fatih Belediye başkanıma neden böyle bir iftirada bulunuldu biliyor musunuz? Oradaki savcı iş takibi yapıyor. Belediyeye geliyor, başkandan bazı taleplerde bulunuyor. Başkan talebini yerine getirmedi diye böyle bir adımı atıyor.” dedi.

    Bu arada, Başbakan Erdoğan, Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuşma yaptığı sırada evinden ayakkabı kutusu göstererek protesto eden Nurhan Gül, yakın korumalar tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, yolsuzluğu ve polislerin tasfiyesini protesto ettiğini söyleyen Gül serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.