Başbakan Davutoğlu

Başbakan Davutoğlu

Başbakan Davutoğlu

AK Parti Genel Başkanlığına tek aday olan Ahmet Davutoğlu, olağanüstü kongrede konuşma yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması sık sık ‘Konya seninle gurur duyuyor’ sloganıyla kesildi. Davutoğlu da bu slogana el sallayarak karşılık verdi.

AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu: “Son 12 yıl içerisinde kazanılan özgüvenimizi, 2013 yılında hedef ettiler. 2013 yılındaki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık kumpaslarının en büyük hedefi, millete kazandırdığımız özgüveni yıkmaktı.”dedi.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

“AK Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir, dönemsel bir parti değildir, bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti, biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı, kutlu bir yürüyüşün kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir, AK Parti millet idealinin ta kendisidir.”

“Son 12 yıl içerisinde kazanılan özgüvenimizi, 2013 yılında hedef ettiler. 2013 yılındaki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık kumpaslarının en büyük hedefi, millete kazandırdığımız özgüveni yıkmaktı.”

“Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın, bu rüya için ayağa kalkamayanlar, özgüven gösteremeyenler utansın.”

“Bizim iktidar olduğmuz Türkiye’de hiç kimse şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilemeyecek. Tarihdaşlığımız, kaderdaşlığımız korunacak. Eşit vatandaşlık hukuku daima önde ve temel ilke olarak benimsenecek.”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni döneme, yeni Türkiye’ye ve yeni hükümete emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüşüye çıkana kadar gece gündüz çalışacağız.”

YENİ TÜRKİYE’NİN AREFESİNDEYİZ

Sayın Cumhurbaşkanımız, biz size bütün millet adına teşekkür borçluyuz.Yeni bir Türkiye’nin yeni bir yürüyüşün arefesindeyiz. Yeni Türkiye’nin psikolojik altyapısı özgüvendir. Son 12 yılda kazanılan özgüvenimizi 2013′te hedef aldılar.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK ARADIĞINIZ ADAM BENİM DEDİ

Beyşehir’de bir vatandaş 10 yaşındaki çocuğunu benimle tanıştırdı. Bende çocuğa “Çabuk büyü bize adam lazım” dedim. 10 yaşındaki çocuk, “Sayın bakanım aradığınız adam benim.” dedi.

“Türkiye’de düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ifade özgürüğü, girişim özgürlüğü, AK Parti Hükümetlerinin teminatı altındadır. Hiç kimse bu özgürlükleri ihlal edemez, edemeyecek.”.

Yeni Türkiye’nin üçünü önemli alanı Siyasi’dir. Türkiye’de basın, girişim, düşünce, inanç özgürlüğü Ak Parti’nin teminatı altındadır. Ama her özgürlüğün bir sorumluluğu vardır.Biz özgürlüklerimizi yeni bir ahlaki formasyon ile buluşturacağız.

3 Y İLE MÜCADELE SÖZÜ

3Y ile mücadele vereceğimize söz verdik: Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk. Siyasi özgürlükler açısından bakınız. Ülkenin en büyük iktidar partisi 2007′de kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmişti.

Hiç kimse ümitlendirmesinler, heveslenmesinler, sandığı millet iradesinden alınmasına hiç bir zaman izin vermeyeceğiz. Ak Parti iktidarının en büyük devrimi milli irade devrimidir. Özgürlükçü bir demokrasi için yeni bir anayasa ihtiyacımız var.

SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI İLE SEÇİLMİŞ BAŞBAKAN EL ELE

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ile seçilmiş Başbakan el ele omuz omuza Yeni Türkiye’yi inşaa edecek. ”

“Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında ikisi de seçilmiş olmak dolayısıyla ihtilaf çıkmasını bekleyenlere buradan bir kez daha cevap veriyorum, millet iradesine dayanan makamlar arasında ihtilaf çıkmaz. Milletten gücünü alanlar arasında, hele dava arkadaşları arasında hiçbir zaman ihtilaf çıkmaz. Hiç heveslenmesinler.”

“Yeni Türkiye’de devlet de hükümet de milletin emrindedir. Amir olan millettir, memur olan devlettir. Devlet ancak ve ancak millet iradesini kullanarak iktidara gelmiş olanlarca denetlenebilir, yönetilebilir.”

“Bundan sonra bürokrasiyi kontrol etmek suretiyle devleti ele geçirmek isteyenler, ister cunta heveslileri olsun, ister belli loca mahvilleri olsun, ister paralel devlet yapıları şeklinde olsun, hiçbir şekilde devletimize nüfus edemeyecekler.”

KARDEŞİMİZ OLSA KOPARIRIZ

“Şunu aziz milletimize teminat olarak söylüyoruz, milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz olsa koparırız.”

“Birtakım dosyaları sadece ve sadece AK Parti’yi yıpratmak için bekleterek ve tam da 3 seçim öncesinde dinamit gibi toplumun ortasında atarsanız bunun adına ahlak arayışı, yolsuzluklara karşı mücadele denmez. Bunun adına siyasi operasyon denir. Biz bu operasyona hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.”

“Birileri şöyle düşünüyorlar ve diyorlar ki, ‘Eğer bu seçimlerde geçmişte olduğu gibi kendi otoritemizi kurarsak, yaptığımız çalışmalarla tek bir fikre, düşünceye ya da çevreye ait HSYK oluşturursak, bu HSYK milletin seçtiği siyasi irade üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi durur. Hiç heves etmesinler hiçbir kılıç milletin iradesinden daha güçlü değildir. Hiçbir güç milletin iradesini aşamaz.”

“Bir yargı mensubu, yürütülen soruşturma aşamasında, eğer halk iradesiyle göreve gelmiş bir başbakana, daha sonra kullanılmak üzere ‘o dönemin başbakanı’ diye yazabiliyorsa burada yargı bağımsızlığından bahsetmek mümkün değildir. Burada, 27 Mayıs yargısından bahsetmek mümkündür. Hiç kimsenin tereddütü olmasın, 27 Mayıs yargısının mantığını bir daha yeni Türkiye’de kimse göremeyecek.”

KONUŞMASI SIK SIK KESİLDİ

AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşma yaparken, Konya’dan gelen vatandaşlar da sloganlarla destek verdi. Konyalılar, ‘Konya seninle gurur duyuyor’ sloganı attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.