BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU: BYEGM SON DÖNEMDE BÜYÜK BİR ETKİ OLUŞTURMUŞTUR.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU: BYEGM SON DÖNEMDE BÜYÜK BİR ETKİ OLUŞTURMUŞTUR.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İzmir’de düzenlenen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Çavuşoğlu, BYEGM’nin yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetlere işaret ederek, “BYEGM son dönemde çok büyük bir et

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İzmir’de düzenlenen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Çavuşoğlu, BYEGM’nin yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetlere işaret ederek, “BYEGM son dönemde çok büyük bir etki oluşturmaya muvaffak olmuştur.” dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürleri Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımları ve BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın ev sahipliğinde, İzmir’de gerçekleşti.

İl müdürleri ile kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu konuşmasında, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün büyük bir hız ve özenle sürdürdüğü çalışmalara dikkat çekti. Çavuşoğlu, “BYEGM son dönemde çok büyük bir etki oluşturmaya muvaffak olmuştur. Özellikle FETÖ’nün hain darbe girişimi üzerinden Batı medyasında uygulamaya konulan yoğun algı operasyonlarına son derece güçlü bir karşılık verdiklerini görüyoruz.” dedi.

İl müdürlerine hitaben, basının Türkiye’deki çatı kuruluşunun BYEGM olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Doğru ile yalanı, gerçek ile sahteyi ayırmada çalışmalarınızla ortaya koyacağınız etki, gerçekçi, güçlü ve yükselen Türkiye algısını yaymakta büyük fayda sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“MEDYA, 15 TEMMUZ’DA MİLLİ TAVIR SERGİLEDİ”

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde basının üstlendiği kritik rolü hatırlatarak “Medyamız, 15 Temmuz 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara davetini milletimize ulaştırarak bağımsız ve milli bir tavır sergilemiş, güçlü bir milli iradeden ve demokrasiden yana net tavır koymuştur. Hain darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu mücadelenin anlamını hakkıyla kavrayamamış olan bazı odaklar ve uluslararası kamuoyu için basın mensuplarının o gece kayıt altına aldığı gerçekler adeta ders mahiyetindedir.” dedi.

Yerel basının önemine de dikkat çeken ve “Kendi şehirlerinde medya devlerini geride bırakan yerel gazetelerin olduğu yıllar çok geride değildir. Bunu tekrar sağlamak önemli.” diyen Çavuşoğlu, kurum olarak Genel Müdürlüğümüzün medyayı desteklemek, güçlü ve etkili bir medya oluşturmak gibi bir vazifesi olduğunun ve bunu temelden, yani yerel medyadan başlayarak gerçekleştirmenin doğru olacağının altını çizdi.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak Türkiye’nin hızlı ilerlemesi ve büyümesi için sunulacak katkıların ele alınacağını ifade ettiği toplantının açılış konuşmasında, BYEGM’nin son bir buçuk yılda yaptığı çalışmaları anlattı.

“Türkiye artık ihracatı çok gelişmiş, demokratikleşme anlamında büyük adımlar atmış bir ülke haline gelmeye başladı. Bunu sezen bazı Batılı ülkeler Türkiye’nin yükselişinden tedirginlik duymaya ve algı operasyonlarına başladılar.” diyen Genel Müdür Akarca, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye’nin tüm kurumlarının gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını ve BYEGM’nin de bu gelişime ayak uydurduğunu belirtti.

“15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE 340 YABANCI GAZETECİ TÜRKİYE’YE GELDİ”

Genel Müdür Akarca, “15 Temmuz’un yıldönümünde özellikle yurt dışından 340 gazeteci Türkiye’ye geldi, bizim kurum olarak etkinliğimize katıldılar. Bir hafta süren o etkinlikler sonucunda olumsuz fikirlerinin değiştiğini dile getiren yazılar kaleme aldılar ve her biri 450 sayfalık 7 ciltlik makaleler ortaya kondu. Son zamanlarda FETÖ’cü hain darbe girişimine ilişkin, bunun ‘planlanmış bir darbe’ olduğuna dair lafların neredeyse artık hiç telaffuz edilmediğini görmek bizleri sevindiriyor ve gururla BYEGM’nin çok ciddi katkısı olduğu kanaatine varmış bulunuyoruz. Bütün olumsuz algıları bertaraf etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrrahman Fidancı, Konya, Aksaray ve Karaman bölgesinin; köklü bir geçmişi olan, milli yerel basına sahip olduğunu ifade ederek, “2018 yılında; Gazeteciler Cemiyetleri, Basın Konseyi, Birlikler, kamu kurumları, yerel yönetimler ve kalkınma ajansıyla birlikte yerel basının geliştirilmesi ve güçlenmesi için işbirliğimizi ve faaliyetlerimizi artıracağız” dedi.

dsc_5451__large.jpg

dsc_5340__large.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.