BAŞHEKİM, HASAN BEYHEKİMDEN AÇIKLAMA!

BAŞHEKİM, HASAN BEYHEKİMDEN AÇIKLAMA!

İlçemiz Ereğli’de ve Halkapınar da yatılı olarak Eğitim Öğretim hayatını sürdüren öğrenciler dün öğlen yedikleri yemekten sonrasında, Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Ereğli Devlet Hastanesine başvurdular. Edinilen bilgiye göre Gülbahçe İMKB Pansiyonlu

İlçemiz Ereğli’de ve Halkapınar da yatılı olarak Eğitim Öğretim hayatını sürdüren öğrenciler dün öğlen yedikleri yemekten sonrasında, Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Ereğli Devlet Hastanesine başvurdular. Edinilen bilgiye göre Gülbahçe İMKB Pansiyonlu İmam Hatip Ortaokulu, Halkapınar ilçesi Atatürk İlkokulu, Arif Arık Lisesi, Çakıllar İlkokulu, Çakıllar İmam Hatip Ortaokulun da öğlen yedikleri yemekten zehirlenen 215 öğrenci Ereğli devlet hastanesine Mide bulantısı kusma ve ishal şikayetiyle geldi. 207 öğrenci aynı gün içerisinde taburcu edildi. 8 öğrenciye ise İshal ve sıvı kaybı nedeniyle yatış verildi. Yatış verilen öğrencilere sıvı desteği yapıldığı öğrenildi.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Beyhekim yaptığı konuşmasında şunlara değindi;

"Dün hastanemize toplam 215 zehirlenme vakası geldi.  10 -16 yaş ortalamasına sahip öğrenciler muhtemelen dün öğlen yedikleri yemekten zehirlendiler. Hastalarımıza anında müdahale edilip gerekli destek tedaviler yapıldı. Aynı gün 207 hastamızı taburcu ettik. 8 hastamıza ise yatış verdik. Sevk durumu olmadı. Yatış verdiğimiz hastalarımıza sıvı desteği sağladık. Bugün ise taburcu olmaları planlanıyor.  Böyle bir zor durumda bütün personellerimiz buradaydı hepsine teşekkür ediyorum. Elimizden gelenin fazlasını yaptık İnşallah bir daha böyle bir vakamız olmaz." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.