Başkan Altay Yeni YHT Garı Alt Geçidi İnşaatını İnceledi

Başkan Altay Yeni YHT Garı Alt Geçidi İnşaatını İnceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Yeni YHT Tren Garı Alt Geçidi inşaatında incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Yeni YHT Tren Garı Alt Geçidi inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Altay, 4 Nisan’da mazbatayı alır almaz aynı gün temelini attıkları alt geçidin kısa sürede yüzde 95’inin tamamlandığını belirterek, bu alt geçitle birlikte şehrin farklı yerlerinde üç yaya üstgeçidi inşaatının da devam ettiğini ifade etti.

altgecit_inceleme_1.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Yeni YHT Tren Garı Binası ile Demiryolu Caddesi’nin kesiştiği noktadaki alt geçit inşaatında incelemelerde bulundu.

altgecit_inceleme_2.jpg

Yeni Hızlı Tren Garı Alt Geçidinin kendileri açısından anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Altay, “4 Nisan’da mazbata töreninden hemen sonra seçim kurulundan çıkarak bu bölgede temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Aradan geçen çok az bir zamana rağmen işin yüzde 95’ini tamamlamış durumdayız. İnşallah en kısa sürede de bu alt geçidi hizmete açarak Konya trafiğinde önemli bir rahatlama olmasını hedefliyoruz” dedi.

 

Başkan Altay, “Burada önemli olan gar inşaatı tamamlanmadan alt geçidin yapılmasıydı. Şu anda belki trafik akışını sağlayamıyoruz ama gar tamamlandıktan sonra bu işi yapmak hem daha maliyetli hem daha eziyetli olacaktı. Onun için gar inşaatı tamamlanmadan önce bu alt geçidi tamamlamak için ciddi bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah son aşamaya geldik. Bununla birlikte hem yayalarımız için güvenli bir geçiş hem de tren yolu alt geçidi yolunu kesintisiz hale getirmiş olacağız. 21 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda dört araç alt geçidini ve bir yaya üstgeçidini hizmete açtıklarını anımsatan Başkan Altay, “Yeni gar istasyonunun olduğu yere yaptığımız alt geçidin yanı sıra şehrin farklı yerlerinde şu anda üç yaya üstgeçidi inşaatımız da devam ediyor. Yapılan çalışmalar vatandaşlarımızın Konya trafiğinde daha az zaman harcaması ve gidecekleri yerlere en kısa sürede ulaşmalarını sağlamak içindir” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.