BAŞKAN OPRUKÇU’DAN MÜZELER HAFTASI MESAJI

BAŞKAN OPRUKÇU’DAN MÜZELER HAFTASI MESAJI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Müzeler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Müzeler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Oprukçu mesajında: “Her bir köşesi tarih barındıran ülkemizin doğa ve kültür varlıklarının tanıtılması, milli değerlerimiz olan kültür varlıklarımızın korunması, onarılması ve saklanması ile gelecek kuşaklarımıza aktarılması için müzelerimizin önemi çok büyüktür. Bu noktada yapılan ve yapılması gerekli çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek amacıyla ülkemizde 18-24 Mayıs tarihleri arasında “Müzeler Haftası” kutlanmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“EREĞLİ BİRÇOK MEDENİYETE YURT OLAN KÜLTÜR ŞEHRİDİR”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Müzeler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Oprukçu: “Ereğli’miz Tarih boyunca birçok medeniyete yurt olmuş bir kültür şehridir. Hititler, Asurlar, Kimmerler, Frigler, Lidyalılar, Persler, İskender İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu himayesinde yer almıştır. Anadolu Selçukluları zamanında Türklerin idaresine giren Ereğli, Anadolu Beylikleri zamanında Karamanoğlu Beyliği’nin 1250-1256 arası ilk başkenti olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Han devrinde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Osmanlı Devleti’nin son döneminde Konya İli’ne bağlı bir kaza merkezi olan Ereğli, Cumhuriyet Dönemi’nde de Konya'nın ilçesi olma durumunu devam ettiriyor” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Müzelerin geçmiş ve gelecek arasında köprü kuran bir eğitim merkezi olduğu bilincindeyiz.  Halkımıza daha verimli hizmet verebilmesi için müzelerimizin bu amacına uygun bir içerikle donatılıp, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine sunulması önemli husustur diyen Oprukçu, sahip olduğumuz milli kültür bilinciyle; tarihin her dönemi tanıklık etmiş şehrimizde kültür varlıklarımızın korunması, tanıtılması ve bunların gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması noktasında Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın “Müzeler Haftası”nı kutluyor, sağlık ve mutluluklar dileyerek, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum sözleriyle mesajına son verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.