BAŞKAN OPRUKÇU’DAN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

BAŞKAN OPRUKÇU’DAN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

OPRUKÇU: “BU TOPRAKLARDA VAR OLMAK İÇİN BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajda Şehitler Haftası’nın üzerinde yaşadığımız coğrafyayı kanları ve canları ile sulayarak bizlere vatan kılan şehitlerimizi anmanın yanı sıra 1071’de Anadolu’ya girişimizden bu yana bu topraklardaki varlığımızın bedel ödenerek devam ettiğini idrak etmek için bir fırsat olduğunu vurguladı.

“MİLLİ ŞUUR UYANIK, MİLLİ BİLİNÇ AÇIKTIR”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Türk Tarihinin her sayfasının Şehit kanıyla yazılmış olduğunu belirten Başkan Oprukçu, “Anadolu’daki Türk varlığı 1071’den bu güne bedel ödenerek devam ettirilmiştir. Dün Çanakkale’de zulmü püskürten, düşman donanmasını denizin dibine yollayan şehitlerimiz ile 15 Temmuz’da devletimizin varlığına, milletimizin geleceğine kast eden hainlere karşı milli duruş sergileyenler arasındaki tek fark zamandır, çağdır. Bağımsızlık mücadelesinde kurucumuz, banimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e omuz vererek vatanımızı düştüğü dar boğazdan çıkararak ayağa kaldıran milli şuur uyanık, milli bilinç açıktır” dedi.

“YALNIZCA BUGÜNE DEĞİL DÜNE KARŞI DA SORUMLUYUZ”

Şehitler Haftası’nın yalnızca geçmişten bugüne şehit olan kahramanlarımızı anmak anlamına gelmediğini, bu haftanın bin yıllık kardeşliğimizi bozmak, Türk Milleti’ni tarihin tozlu sayfalarına karıştırmak için var güçleriyle çalışanlara karşı verilen mücadelenin idrakına varmak için bir fırsat olduğunu belirtti ve “Bir ev alırsınız, araba alırsınız bir fiyatı, bedeli vardır bir kez ödemesini yapar, ona sahip olursunuz. Ancak bu topraklardaki varlığımızın bedeli yüz yıllarca ödenmiş,hala da ödemeye devam ediyoruz. Hala her gün taze şehitlerimizin haberini alıyoruz. Onun içindir ki Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine sadık, Cumhuriyet’in kazanımları ile seçilmiş bir belediye başkanı olarak bizim yalnızca bugüne değil, düne karşı da sorumluluklarımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 14-20 Nisan Şehitler Haftası vesilesiyle Atatürk ve kurucu kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyerek mesajını sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.