BAŞKAN ÖZGÜVEN: “ORMANIN VARLIĞI MİLLİ SERVETİMİZDİR”

BAŞKAN ÖZGÜVEN: “ORMANIN VARLIĞI MİLLİ SERVETİMİZDİR”

Ereğli Belediyesi iş birliğiyle Orman Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ağaç dikme programı Gökçeyazı Mahallesinde gerçekleştirildi. Programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran

Ereğli Belediyesi iş birliğiyle Orman Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ağaç dikme programı Gökçeyazı Mahallesinde gerçekleştirildi. Programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Toki İmam Hatip ve Ortaokulu öğrencileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

600 Sedef, 400 Mavi Servi fidanının toprakla buluşturulduğu programda ağaç dikmenin önemine vurgu yapan Başkan Özgüven:” Ormanın varlığı milli servetimizdir. Yeşili yaşatmak hayat felsefemiz olmalı, çölleşmenin arttığı dünyada her bir fidanın büyük önemi vardır. Peygamber Efendimiz de Hadis-i Şeriflerinde; “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” buyurmuştur. İkamesi olmayan tek şey toprak, toprağı korumak ise ağaçla, bitki örtüsüyle mümkündür. Ereğli yeşilliğiyle anılan bir şehirdir, Yeşil Ereğli diye bilinir. Günümüzde yeşilin kaybolduğu söyleniyor, doğrudur fakat yapılaşmayla kaybolan yeşilimizi korumak adına muhtelif yerlerde yaptığımız bu çalışmalarla yeşili yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün toprağa diktiğimiz 1000 fidanın, bundan sonra dikeceğimiz milyonlarca, milyarlarca fidanların kökleri, dalları, yapraklarıyla barınmalarına vesile olacakları canlılarıyla ilçemize güzellikler getirmesini diliyorum. Milletimizin binlerce yıllık varlığıyla bu topraklarda kök saldığı, yaşadığı gibi bugün diktiğimiz fidanların da kök salarak gelişip, büyümesini, uzun yıllar varlıklarını devam ettirmesini temenni ediyorum. Sen yeşili yaşat ki, yeşil de seni yaşatsın düsturumuzla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.