Başkan Özgüven'den Kadir Gecesi Mesajı

Başkan Özgüven'den Kadir Gecesi Mesajı

Başkan Özgüven'den Kadir Gecesi Mesajı

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Kadir Gecesi dolayısı ile yayınladığı mesajında Gazze’de hunharca şehit edilen Müslüman kardeşlerimize rahmet diledi.

Başkan Özgüven mesajında “Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu ayda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne eriştik. İslam âleminin en mübarek gecesi olan Kadir Gecesinin gereklerinden biri de Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirecek olmasıdır. Biz Ramazan ayı boyunca birlik beraberliğin sembolü, bereket dolu iftar sofralarında vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle sürekli olarak bir araya geldik. Bu mübarek gecede de camileri yine aynı birlik beraberlik ve dayanışma duygusu içerisinde dolduracağız.

“Gazze İçin Dua Edeceğiz”

Bu mübarek gecede ellerimizi semaya kaldırdığımızda Gazze’de İsrail zulmüne maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için de dua edeceğiz. Ramazan Bayramı’na ulaşamadan hayatını kaybeden yüzlerce Müslüman kardeşimiz için Allah’tan rahmet dileyeceğiz. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı derin acıyı paylaşarak idrak edeceğimiz bu kutlu gecede, Gazze’de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz başta olmak üzere Ereğlili hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Mübarek Kadir Gecesini sağlam bir kardeşlik şuuruyla idrak etmelerini diliyor, Cenab-ı Hak’tan başta Gazze’de hunharca şehit edilen mazlum Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere bütün dünya için acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir gelecek niyaz ediyorum” dedi.

Oğuz Ata Sosyal Tesislerindeki İftara Davet

Ramazan ayının gerek mahalle iftarları ile gerekse Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde düzenlenen ramazan şenlikleri ile dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını anımsatan Başkan Özgüven, verdikleri iftarlar kapsamında Kadir Gecesi gününde de Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde aynı anda 3 bin vatandaşımızla iftar etmeyi planladıklarını ve hazırlıkların tamamlandığını kaydetti. Hayırsever vatandaşların katkısı ve Ereğli Belediyesi ile Huzur Eğitim kültür ve Sanat Derneği Aşevinin organizasyonunda oğuz ata sosyal tesislerinde düzenlenecek iftara vatandaşları davet eden Özgüven, “ İftarımızın ardından Ulu Cami Meydanında teravih namazına müteakip Müslüman ülkelerinde zulüm gören din kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Tüm Ereğli olarak gelin bu duaya amin diyelim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.