Başkandan Muhtarlar Onuruna Yemek

Başkandan Muhtarlar Onuruna Yemek

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile Ereğli Belediyesi muhtarlar onuruna yemek ve plaket töreni düzenledi.

Türkiye'de ilk kez defa kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlar onuruna yemek ve plaket programı düzenleyen Ereğli Belediyesi, muhtarlarla Ereğli protokolü ve STK temsilcilerini buluşturdu.

Programda en az 4 dönem muhtarlık döneminde bulunanlara plaket takdim edildi.

Ereğli Belediyesi Kültür Merkezi Bolkar Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca yaptı.

Karaca, “Bu günün muhtarlara armağan edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, muhtarlar günümüz kutlu olsun” diyerek tertip edilen gece dolayısı ile Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e teşekkür etti.

 “Bugün Türkiye’de ilk defa kutlanan muhtarlar günü nedeni ile muhtarlarımıza verilen değerin ve sorumluluklarının önemi bir kez daha ortaya konmuştur" diye konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise; "Ereğli Belediyesi olarak ilk muhtarlar gününde siz değerli muhtarlarımızın gününü kutlamak ve meslekte kıdemli olan muhtarlarımıza da plaket vermek istedik. Muhtarlarımız mahallelerimizin yaşlılarımızın hamisi, küçük çocuklarımızın abisi ve tüm vatandaşlarımızın yol göstericisidirler” dedi. 

 Ereğli Belediyesi olarak Belediyede hizmet takibinin daha hızlı yapılması, koordinasyonun daha iyi sağlanması amacıyla Muhtarlık Ofisi açtıklarını ve Muhtarlık Müdürlüğü kurduklarına vurgu yapan Özgüven, "Muhtarlarımız bizlerin mesai arkadaşıdır. Onların talep ve istekleri önceliklerimiz arasında gelmektedir" diye konuştu.

Özgüven, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet tarafından gerçekleştirilen başta özlük hakları olmak üzere yapılan çalışmalar ve kabullerle muhtarlara verilen önemin ortaya konduğunu kaydederek, tüm Muhtarların Günlerini bir kez daha kutladı.

“Birincisi bugün kutlanan muhtarlar günü devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemi bir kez daha ortaya koymaktadır. Muhtarlarımızın iş hayatı ile ilgili olarak ciddi düzenlemeler de yapılmaktadır” diye konuşan Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran; "Muhtarlarımızın arkasında her hangi bir siyasi güç olmaksızın kendi güçleri ve emekleri ile seçimleri kazanan olmaları ve seçildikleri mahallelerde vatandaşların her türlü işleri ile uğraşmaları onların ne kadar önemli bir iş yaptığını göstermektedir. Ben bir kez daha muhtarlar gününü kutluyor başarılar diliyorum”

 Konuşmaların ardından meslekte 7 dönemi deviren ve en fazla görev yapan Mehmet Çağlak ile en az 4 dönem kıdemi bulunan muhtarlara plaket takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile program sona erdi.

Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Garnizon Komutanı Osman Koşar, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Uzun, POMEM Müdürü Ali Kurbi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, daire amirleri, STK Temsilcileri ve 87 mahallenin muhtarları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.