BAŞKAN'DAN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN'DAN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Türk Dil Bayramı’nın 84. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"Dilimiz, milli kültürümüzü, tarihimizi, gelecek nesillere aktarabileceğimiz en kıymetli mirasımızdır” diyen Başkan Özgüven mesajında, "Dilimiz; milli kimliğimizin, milli kültürümüzün ve milli varlığımızın en canlı timsalidir. Dil; kültürün aktarılmasında, tanıtılmasında ve ortak hislerin uyandırılmasında, duygu ve düşüncelerimizin aynı düzlemde buluşmasında tarihi bir rol oynamaktadır.

Dilimizin doğru ve temiz kullanımı, yabancı kavram ve sözcüklerin pençesine düşmeden muhafaza edebilmesi için hepimize sorumluluklar düşmektedir. Bugün ilçemiz sokaklarında, caddelerinde, topluma açık mekânlarında yabancı dilde kelime ve kavramların yadırganmadan kullanılıyor olması son derece düşündürücüdür.

Özellikle gençlerimiz başta olmak üzere hepimiz dilimizi doğru kullanmalı ve sahip çıkmalıyız. Şair Yahya Kemal’in dediği gibi “Türkçe ağzımda annemin sütü gibidir” ifadesindeki bağlılık, temizlik, asalet ve hassasiyeti toplumun her kesimi anlamalıdır. Tüm vatandaşlarımız bu büyük mirasın koruyucusu olmalı, dilimize hak ettiği değeri vererek, gelecek nesillere aktarılması konusunda hassasiyet göstermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin Dil Bayramı’nı kutluyor; Türkçenin bilim, edebiyat, sanat, spor başta olmak üzere, her alanda en çok kullanılan dil olmasını temenni ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.