Baykan’la Todt’un tespih muhabbeti

Baykan’la Todt’un tespih muhabbeti

Genel Müdür Baykan, FIA Yıl Sonu Ödül Töreni'nde büyük ilgi gördü. FİA Başkanı Jean Todt yanında taşıdığı kehribar tesbihi Baykan’a göstererek fikrini aldı

Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) Yıl Sonu Ödül Töreni İstanbul'da yapıldı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) ev sahipliğinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ve 5 gün süren FIA Genel Kurulu'nun son gününde yapılan ödül töreninde, yıl içinde çeşitli organizasyonlarda şampiyon olan sporculara ödülleri verildi. Geceye, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, FIA Başkanı Jean Todt, TOSFED Başkanı Demir Berberoğlu, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ve dünya otomobil sporları dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törende, Formula 1 dünya şampiyonu Alman Sebastian Vettel, ikincisi İspanyol Fernando Alonso, üçüncüsü Finlandiyalı Kimi Raikkonen, Dünya Ralli Şampiyonu Fransız Sebastien Loeb, Dünya Endurance Şampiyonları Alman Andre Lotterer, Fransız Benoit Treluyer ve İsviçreli Marcel Fassler, Dünya Binek Otomobiller Şampiyonu İngiliz Rob Huff, GT1 şampiyonları Alman Marc Basseng ve Marcus Winkelhock de ödüllerini aldı. Gecede, Doğu Avrupa Ralli Şampiyonluğu'nu kazanan Türk sporcular Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez ikilisine ödüllerini, TOSFED eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu verdi.

BAYKAN'A BÜYÜK İLGİ

Dünya otomobil sporlarının zirvesindeki iki isim Jean Todt ve Bernie Ecclestone, geceye katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a büyük ilgi gösterdi. Baykan, ilk olarak kendisiyle özel olarak görüşmek isteyen Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ile bir süre konuştu. Ecclestone'nin konuşma sırasında Formula 1'in bir ayağının İstanbul'da yapılmasını arzuladıklarını ancak bu konuda son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini söylediği bildirildi. Baykan, daha sonra FIA Başkanı Jean Todt ile bir süre sohbet etti. Todt, Genel Müdür Baykan'ın elindeki tespihi görünce, kendisinin de yanından ayırmadığı kehribar tespihi çıkararak Baykan'a gösterdi. Todt, tespihi yanından ayırmadığını belirtirken, Genel Müdür Baykan da Jean Todt'un tespihini yakından inceledi. Baykan ve Todt arasındaki sıcak ortam, gecede bulunanlar tarafından da ilgiyle takip edildi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bir süre de Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ile görüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.