Böcek ilacı binlerce arıyı telef etti! iddiası

Böcek ilacı binlerce arıyı telef etti! iddiası

Ereğli’de meydana gelen olayda, İddiaya göre arı kovanlarının içine böcek ilacı sıkılması sonucu, binlerce arının telef olduğu söylendi.

Ereğli’de meydana gelen olayda, İddiaya göre arı kovanlarının içine böcek ilacı sıkılması sonucu, binlerce arının telef olduğu söylendi.

 İlçemiz Ereğli’de yaşanılan olayda 41 yıldır arıcılık yapan(79)yaşındaki NamiEzeroğlu, isimli vatandaş an kovanlarının içine böcek ilacı sıkılması sonucu 101 Adet kovan da bulunan binlerce arısının telef olduğunu iddia etti.

00008.00_00_00_14.still001.jpg

Olay, Atakent Mahallesi Pınar Sokakta meydana geldi. Sabah arı kovanlarına bakmak için geldiğinde binlerce arısının telef olduğunu gördüğünü belirtenEzeroğlu, arıların bulunduğu kovanlara böcek ilacının sıkıldığını öne sürerek, “Sabah kalktığımda arılığıma gittim. Arılarıma baktığımda her bir kovanımın önünde arıların öldüğünü gördüm. Hemen diğer arı kovanlarına baktım, onların da önünde arılar ölmüştü. Kovanların önü ıslak bir şekilde ve ölmüş arılarla doluydu. Kovanların içini açtığımda ise avuç avuç arıların ölmüş olduğunu gördüm. Kovanların önünde otların içinde de ölmüş arılar vardı.Ben de bunun üzerine kovanlarımı havalandırmaya başladım. Arılarım büyük bir ihtimalle haşeri ilacı sıkılarak zehirlendi. Kovanların içine sıkılan sinek ilacından öldüklerini tahmin ediyorum. Çünkü doğadaki ilaçlardan olsa kovandaki arılar zehirlenen arıları kovanın içine almaz bundan kovanın tabanında ölmüş arılar olduğu için bu yüksek olasılıkla kovanın içine sıkılan böcek ilacından kaynaklanmıştır. Yüzde 90 oranında olay bu şekilde meydana gelmiştir” dedi.

00008.00_00_32_24.still002.jpg

Arı ölümleri ile ilgili edinilen bilgilere göre ise, Dış sahada zehirlenerek gelen arıların ömrü kovana kadar yetmez içeri girmeleri halinde de kapı önünde kovandaki arılar tarafından öldürülürler. Burada ise kovanın tabanında ölü arılar var. Yani buraya birisi gelmiş ve kovanın içerisine ilaç sıkmış, hatta ilacın kokusu hala daha ölmüş arıların üstünde var. Zehirlenmesinin en önemli delili ise arılarının dillerinin tamamının dışarıda olmasıdır. Buraya birisi tarafından adeta bir operasyon düzenlenmiş olabileceği belirtildi.

00008.00_00_46_20.still003.jpg

Mağdur vatandaşın durumu polise bildirmesi üzerine kovanların bulunduğu yere gelen polis ekiplerinin duruma el koyması üzerine mağduriyetini anlatan NamiEzeroğlu bu insanlık dışı durumu yapanların bir an önce yakalanmasını isteyerek şikâyetçi olduğunu belirtti.

00008.00_01_52_05.still005.jpg

Polis arıları zehirleyen kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı

00008.00_02_24_13.still006.jpg

00008.00_02_42_20.still007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.