Bülent Ecevit Tatlıdil Çanakkale Zaferi’nin  105. Yılını Kutladı

Bülent Ecevit Tatlıdil Çanakkale Zaferi’nin 105. Yılını Kutladı

CHP Parti meclis Üyesi Tatlıdil, “Çanakkale zaferi bir milletin uyanışıdır”

CHP Parti meclis Üyesi Tatlıdil, “Çanakkale zaferi bir milletin uyanışıdır”

CHP PM Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, Çanakkale Deniz Savaşları'nın ve Çanakkale Zaferi'nin 105. Yıldönümünü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.

Tatlıdil, “Çanakkale tarihin akışının değiştiği, ulus olduğumuz, bağımsız Türkiye'nin temellerinin atıldığı topraklardır. Çanakkale, kanla yazılan bir destan ve bir milletin uyanışıdır. Tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygıyla selamlıyoruz. Minnettarız” dedi.

“BİR DEVRİN BATTIĞI, YENİ BİR GELECEĞİN DOĞDUĞU YER!”

Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele olduğunu ifade ederek açıklamasına başlayan Tatlıdil, “105 yıl önce vatan için siper oldular, 15'inde cepheye koştular. Vatan için dönmeyi düşünmeyen, süngüyle ölüme giden kahramanlara vatan minnettar. Çanakkale bir devrin battığı, yeni bir geleceğin doğduğu yerdir. Türk Ulusuna Atasını, Atatürk’ü kazandıran destandır. Unutmayalım! Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ve yurdun dört bir yanında vatan için verilen mücadeleler sayesinde bugün hürüz, özgürüz.” dedi.

“TÜRK BAĞIMSIZLIK SAVAŞININ TEMELLERİ ATILMIŞTIR

Çanakkale Zaferi'nin sadece Anadolu’da değil, dünya coğrafyasında tarihsel sonuçlar doğurduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Tatlıdil, “Öyle zaferler vardır ki tarihin akşını değiştirir, bir milletin uyanışına vesile olur. Çanakkale Zaferi Türk bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı, bir ulusun doğuşuna vesile olan zaferdir. Çanakkale’de elde ettiğimiz zaferle dünya savaşının seyrini değiştirmekle kalmadık, yüzyıllardır milletimizin ruhunda açılan derin yaralar Çanakkale’de elde edilen zaferle iyileşmiş, Türk bağımsızlık savaşının temelleri yüce önder Atatürk’ün sayesinde atılmıştır. Milletimizin, vatan savunmasında sergilediği fedakarlık tüm dünyayı hayrete düşürmüştür” dedi.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE OLAN BİR BORCUMUZDUR”

Çanakkale savaşında sergilenen birlik, beraberlik ve dayanışma duygusuna bugün de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bülent Ecevit Tatlıdil, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan emperyalist güçlere karşı zafer; köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışmayla gelmiştir. Bugün de bağımsız Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünün muhafaza edilmesi demokrasiye inanan, gücünü tarihinde olduğu gibi dayanışma duygusundan alan, kuruluş değerlerini benimseyen, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini savunan yurttaşlarımızla mümkün. Bu tüm aziz şehitlerimize ve gazilerimize olan bir borcumuzdur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygıyla selamlıyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 105. Yıldönümünü kutlu olsun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.