Bütün Gayemiz İstihdamı Artırmak

Bütün Gayemiz İstihdamı Artırmak

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ereğli'de faaliyet gösteren Karagözlüm tekstil atölyesinde bir araya geldiği işçilerle sohbet ederek, çaylarını içti.

Özgüven, Ereğli'nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini kaydetti. İşsizliğe çözüm üretecek yatırımların Ereğli'ye gelmesi gerektiğini belirten Özgüven, "İstihdamı artıracak, işsizliği alt seviyelere çekecek çalışmalar üzerinde çalışıyoruz. İkinci organize sanayi bölgesine yatırım yapması noktasında bazı firmalarla görüşmelerimiz oldu ve olumlu sonuçlar aldık" dedi.

Özgüven, Ereğli'de tekstil sektörünün daha da gelişmesi gerektiğinin altını çizerek, "Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımları arasında yer alan Sümerbank Pamuklu Sanayi ilçemizde kurularak sadece bölge halkı değil ülke genelinden gelen bir çok vatandaşa ekmek kapısı olmuştur. Tekstil sektörüne yabancı olmayan ilçemizde bu sektörün daha da gelişmesi en büyük arzumuzdur. Bu konuda genç girişimci arkadaşlarımızın çoğalması ve kalifiye elaman yetiştirilerek kaliteli üretimin yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.