Büyükşehir ile Selçuk Üniversitesi Arasında Bitki Üretim Protokolü

Büyükşehir ile Selçuk Üniversitesi Arasında Bitki Üretim Protokolü

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında Çumra’da çiçek ve tıbbi aromatik bitki fide ve fidanlarının üretimi konusunda işbirliği protokolü imzalandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu öğrencileri çiçek ve tıbbi aromatik bitki fideleri üreterek hem tecrübe kazanacak hem de bahçelerde ürettiklerini gelire dönüştürecek.

slck_protokol_b_2.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında Çumra’da çiçek ve tıbbi aromatik bitki fide ve fidanlarının üretimi konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile ilgili değerlendirmede bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük üniversitesi ve ülkemizin önemli değerlerinden birisi olduğunu dile getirerek, “Kendimize temel hedef olarak şehrimize ve ülkemize katkı sağlamayı seçtik. Bu çerçevede de Büyükşehir Belediyemizle birlikte Çumra Meslek Yüksek Okulumuz arasında bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde hem öğrencilerimizin eğitim alma imkânını geliştirecek hem de belediyemizin çevre düzenlemesi ve peyzajla ilgili ihtiyaçlarını giderecek bir süreç başlatıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu. ÜNİVERSİTELERİMİZLE İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitelerle her zaman işbirliği içinde olduklarını dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Büyükkarakurt da “Selçuk Üniversitemiz ile birlikte yaptığımız bu protokolün çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu işbirliğinin daha da artması gerektiğine inanıyorum. İnşallah hem hocalarımızla hem de öğrencilerimizle daha faydalı hizmetler sunacağımızı düşünüyorum. Her iki taraf için de halkımız için de hayırlı mübarek olsun” dedi. Programa Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ceylani Kılıç ile Selçuk Üniversitesi Çumra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akbulut da katıldı. ÖĞRENCİLER TECRÜBE KAZANACAK Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu arasında imzalanan işbirliği protokolü ile öğrenciler uygulama alanlarında çiçek ve tıbbi aromatik bitkilerin fide ve fidanlarını üreterek hem eğitimlerini sahada geliştirecek hem de ürettiklerini satarak üniversite ekonomisine katkı sağlamış olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.