BÜYÜKŞEHİRDEN EREĞLİ'YE MİLLET KIRAATHANESİ PROJESİ

BÜYÜKŞEHİRDEN EREĞLİ'YE MİLLET KIRAATHANESİ PROJESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı projelerinden olan 'Millet Kıraathanesinin Ereğli'ye de yapılması için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay düğmeye bastı.

 

Başkan Altay seçim manifestosunda, "Ereğli'ye yönelik hazırladığımız en güzel projelerimizden bir tanesi Millet Kıraathanesi projesidir" diyerek, Ereğli'de her yaş grubundan vatandaşın Millet Kıraathanesine gelerek sohbet etme, kitap okuma ve ders çalışma gibi imkanlar yanında dinlenebilecekleri alanlar, İnternet kafe, zeka oyunları bölümü gibi projelerden de yararlanabileceklerini kaydetti.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN EREĞLİ'YE SPOR KOMPLEKSİ SÖZÜ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde açıkladığı seçim manifestosunda fizibilite çalışmaları tamamlanan ve ihtiyaç duyulan spor tesisini Ereğli'ye kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Başkan Altay, çocukları ve gençleri sporla tanıştırmak, her yaştan Ereğliliye spor yaptırmanın ana hedeflerinden biri olduğunu söyleyerek Ereğli'ye spor tesisi kuracaklarını belirtti.

Futbol başta olmak üzere salon sporlarının yer alacağı spor kompleksinden özellikle gençlerin yararlanacağını ifade eden Altay, "Ereğli'nin spor branşlarındaki başarıları ortada. Bizde yapacağımız spor tesisi ile Ereğli, Konya ve ülkemize sporcu yetişmesine katkı sağlayacağız" dedi.

 

TAŞEVLER ESKİ KİMLİĞİNE DÖNECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 1937 yılında Sümerbank işçi lojmanları olarak yapılan Taşevlerin restorasyonu tamamlayacaklarını açıkladı.

Altay, Ereğli kimliği ile özdeşleşen ve farklı bir konsepte sahip olan Taşevlerin aslına uygun bir restorasyon çalışması ile yeniden eski kimliğine kavuşacağını kaydetti.

Yapılacak restorasyon çalışmaları ile atıl durumdaki Taşevlerini yeniden ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Altay, içerisinde sosyal tesisler, kafeteryalar, kütüphane, dükkanlar, belediye tesisleri ve yaşam merkezinin bulunacağı projenin Ereğli'ye marka değeri kazandıracağını vurguladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.