BYEGM’nin Mustafa Cambaz Anısına Düzenlediği 30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması Başlıyor.

BYEGM’nin Mustafa Cambaz Anısına Düzenlediği 30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması Başlıyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından “Yerel Medya Özendirme Yarışması” nın 30 uncusu, bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehidi gazeteci Mustafa Cambaz’ın anısına düzenlenecek. Yarışmaya başvurular, 16-31 Ocak 2017 tarihleri a

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından “Yerel Medya Özendirme Yarışması” nın 30 uncusu, bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehidi gazeteci Mustafa Cambaz’ın anısına düzenlenecek. Yarışmaya başvurular, 16-31 Ocak 2017 tarihleri arasında, BYEGM’nin http://ymo.byegm.gov.tr/YMO resmi internet adresinden yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, yerel medya mensuplarının çalışmalarını değerlendirmek ve teşvik etmek, yerel basının güçlenmesinin ve takip edilirliğini arttırmak amacıyla, BYEGM’nin 1973 yılından buyana “Yerel Medya Özendirme Yarışması” düzenlediğini söyledi. Bu yıl 30 uncusu düzenlenecek olan yarışmanın, 15 Temmuz demokrasi şehidi Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri gazeteci Mustafa Cambaz’ın anısına gerçekleştirileceğinin altını çizen Paslı, başvuruların 16-31 Ocak 2017 tarihleri arasında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün http://ymo.byegm.gov.tr/YMO resmi internet adresine yapılacağını belirtti.

 

Mustafa Cambaz Özel Ödülü

Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri şehit Mustafa Cambaz adına haber fotoğrafı kategorisinde bu yıl için özel bir ödül verileceğini de ifade eden Paslı, “15 Temmuz’u En İyi Anlatan Fotoğraf”ın sahibi, birincilikle eş değer olan Mustafa Cambaz Özel Ödülü’nü alacak dedi. Yarışmada dereceye girecek olan Birincilerin 3000 TL, ikincilerin 2.000 TL ve üçüncülerin 1,500 TL ile ödüllendirileceğini söyleyen Paslı, yarışmaya yazılı, görsel ve işitsel medya kurumlarında görev yapan basın mensuplarının katılacağını, yarışmaya ilişkin başvuru şartlarının basın yayın kuruluşlarına iletildiğini sözlerine ekledi. Yarışmayla ilgili değerlendirmelerin 1-15 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacağı, sonuçların ise en geç Mart ayında açıklanacağı bilgisi verildi.

 

Yarışma Kategorileri

Dört kategoride gerçekleştirilecek yarışmada, gazete ve dergi kategorisinde; yerel haber, köşe yazısı, mizanpaj, araştırma, röportaj, haber fotoğrafı ve 15 Temmuz’u en iyi anlatan fotoğraf, Televizyon kategorisinde televizyon haberi, Radyo kategorisinde radyo haberi, İnternet kategorisinde ise yerel internet haber sitesi ve yerel internet haberi yarışacak. 15 Temmuz’u En İyi Anlatan Fotoğraf dalında Mustafa Cambaz özel ödülü ile toplam 31 ödülün verileceği yarışmaya, her aday en fazla iki eserle katılabilecek. Türkiye içinden tüm yerel medya profesyonellerinin katılabileceği yarışmada, yaygın medyanın yerel ofislerinde çalışanlar kapsam dışında olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.