CHP'DEN "YAŞLILAR HAFTASI" MESAJI

CHP'DEN "YAŞLILAR HAFTASI" MESAJI

Dün ile bugün arasında köprü kuran,değerlerimizi gelecek nesillere taşıyan yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını ve itibar görmelerini sağlamak toplumumuzun en önemli görevlerinden biridir.

Dün ile bugün arasında köprü kuran,değerlerimizi gelecek nesillere taşıyan yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını ve itibar görmelerini sağlamak toplumumuzun en önemli görevlerinden biridir. Toplumda bu bilincin yerleşmesini, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesini, daha aktif olmasını sağlamak amacıyla 18-24 Mart Yaşlılar Haftası olarak belirlenmiştir.

Yaşlılarımızın huzurlu ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için yapılması gerekenleri unutmamamız  gerekmektedir.Çünkü Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

Dünyada kamusal hizmetin ve sosyal devletin bir gereği olarak sunulan yaşlı bakım evleri, geriatri klinikleri, huzurevleri gibi kurumlar ülkemizde hala çok yetersiz düzeydedir.

Yaşlılarla ilgili politikaların oluşturularak, daha modern hizmetlerin sunulmasına büyük ihtiyaç vardır.Bütün bu ihtiyaçların da göz önünde bulundurularak bundan sonra atılacak adımlarla yaşlılarımızın, emeklilerimizin yaşamlarını huzur,sağlık ve refah içinde geçirebilecekleri politikaların bir an önce hayata geçirilmesini diliyor, tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyor,hepsine şükran ve saygılarımı sunuyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.