Çöken Köprü Tadilata Alındı

Çöken Köprü Tadilata Alındı

Çöken Köprü Tadilata Alındı

Hortu Mahallesinde bulunan kanal üzerindeki köprü Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tamir ediliyor.

Sulama kanalı üzerinde bulunan ve uzun yıllardır kullanıldığı için çökme tehlikesi olan köprü vatandaşların talebi üzerine Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden onarılıyor.

Fen İşleri Ekiplerinin başlattığı çalışmayı takdirle karşıladıklarını belirten mahalle sakinleri, “Büzlerin kırılması nedeniyle köprümüz çökmüş ve kanaldaki su yüzeyinde biriken çöpler çevre kirliliği yanında kötü kokuyu da beraberinde getiriyordu. Ayrıca küçükbaş hayvanlarımız gece saatlerinde köprünün dar olması nedeniyle kanala düşüp kalıyordu. Hatta çoğu hayvanımız telef oluyordu. Birkaç gün öncede bir traktörün kanala düşmesi sonrası Ereğli Belediyesine yaptığımız müracaatın ardından ekipler gerekli incelemeleri yaparak çalışmalara başladılar. Hem köprüyü genişletiyorlar hem de suyun sağlıklı akmasını sağlıyorlar. Konuya kısa sürede müdahil olan ve sorunumuzu çözen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

“Vatandaşımızın can ve mal kaybına sebep olabilecek bir konuya duyarsız kalamayız” diyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Hortu Mahallemizde bulunan su kanalı üzerindeki köprü uzun yıllar kullanıldığı için zaman aşımına uğramış ve çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Küçük ve büyükbaş hayvanların da zaman zaman kanala düşmesi sonucu bazılarının telef olduğunu öğrendik. Ayrıca geçtiğimiz gün bir traktörün de kanala düşmesi can kaybı riskini ortaya koymuştur. Hemşerilerimiz bu köprünün yapılması için bize müracaat ettiler. Bizde ekiplerimizi yönlendirerek gerekli çalışmaları başlattık. Suyun daha sağlıklı gidebileceği büyüklükte bir büz kullandık ve köprüyü de 8 metre genişliğe taşıdık. Köprü vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde kullanabilecekleri konuma getirilecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.