Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın Teşrifleriyle Ereğli Buluşması Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın Teşrifleriyle Ereğli Buluşması Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın teşrifleri;

Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu,Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Başsavcı Hüseyin Yavuz, Emniyet Müdürü İsmail Bayrak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol, STK Başkanları ve muhtarların katılımlarıyla gerçekleştirilen Ereğli Buluşması programı kapsamında Şeker Fabrikası'ndaki iftar yemeğinde bir araya geldiler.

“HASRETİNDEN YANIP TUTUŞTUĞUMUZ, KAVUŞAMADIĞIMIZ VİLAYETLİK ÖZLEMİMİZ VAR İNŞALLAH BU ÖZLEMİMİZİN DE EKONOMİK ŞARTLARIN DÜZELDİĞİ BİR ATMOSFERDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Başkan Oprukçu: “Bir seçim sürecini yaşıyoruz, inşallah Rabb-ül Aleminin lütfuyla sizlerin teveccühüyle ve destekleriyle bu dönemde başaracağımıza inanıyorum. Bu dönem önceki dönemlerden çok farklı bir şekilde birlik ve beraberliğin rahmete vesile olabileceği Ereğli’nin öncekinden çok daha muhteşem bir geleceğinin inşa edildiği ve o atmosferi yaşadığı bir sürecin olacağı somut olarak görünüyor. Ereğli’mizin geleceği için birçok şeyi yakaladığımız uyumla birlikte, bir ve beraber yürümenin memlekete hizmet etmenin ne kadar güzel ne kadar muhteşem sonuçlar verebileceğini de kamuoyuna gösterdiğimiz bir atmosferi yaşandığı süreçteyiz. Ereğli’mize kazandırdığı engellilerle ilgili okuldan, küçük sanayi sitesi yerinin ve organize sanayimizin ilave yerinin devredilmesinde emekleri ve katkıları için Metin Kıratlı Bey’e teşekkür ederim. Hasretinden yanıp tutuştuğumuz, kavuşamadığımız vilayetlik özlemimiz var. İnşallah bu özlemimizin de ekonomik şartların düzeldiği bir atmosferde olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“YENİ DÖNEMDE DE HÜSEYİN BAŞKANIMLA BİRLİKTE AYNI HEYECANLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu: “Herkesin doğduğu yer çok kıymetlidir. Bizim de kıymetli burada yedik, içtik, güldük, ağladık, sevindik, üzüldük her zaman bir hatıra bir vefa borcu mutlaka insan hayatında vardır. Ben de bir Rektör olarak elimden gelen bütün gayreti göstermeye çalıştım. İnşallah yeni dönemde de Hüseyin Başkanımla birlikte aynı heyecanlı bir şekilde çalışacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GÖREVİ BİZE VERDİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN DE HÜSEYİN BAŞKANIMLA KOORDİNASYON İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Ereğli’nin menfaatine bir iş olursa bu konuda Büyükşehir Belediyesinin tavrı bellidir, meydanlarda da bunu ifade ettik. Bir gün Ereğli’nin ihtiyacı olursa en önde Uğur İbrahim Altay olarak imza atmaya hazır olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ereğli merkezin dışındaki en büyük ilçemiz ve burada özellikle son dönemde birlikte çalışmanın götürdüğü çokça mesafe kat ettik. İnşallah bundan sonra da Ereğli’nin eksiklerini verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çaba sarf edeceğiz. Önümüzde bir seçim süreci var, Ereğli’nin bu dönemde de vatanına, milletine, devletine, bayrağına saygılı birlikte çalışma kültürüne alışık kişilerden yana oyunu kullanacağına inanıyoruz. Görevi bize verdiğiniz andan itibaren de Hüseyin Başkanımla koordinasyon içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“EĞER BU HÜKÜMET ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİRKAÇ YERİ İL YAPACAKSA, ÜÇ İLÇE VARSA BİR TANESİ MUHAKKAK EREĞLİ OLACAKTIR, HÜKÜMETİMİZ ADINA SÖZ VERMİŞ OLUYORUM”

 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı: “ Ereğli’mizin yaklaşık 70 yıldır bir beklentisi hayali var, buradan da her zaman duymak istediğinizi biliyorum hepimizin gönlünden geçen Ereğli’mizin il olmasıdır. Açık yüreklilikle konuşmak gerekirse tüm hemşerilerimin şunu bilmesini istiyorum. Eğer bu hükümet önümüzdeki günlerde birkaç yeri il yapacaksa, üç ilçe varsa bir tanesi muhakkak Ereğli olacaktır. Bu konudaki sözü bir vaat olarak değil bir gerçeklik olarak söylediğimi bilmenizi istiyorum. Hükümetimiz adına söz vermiş oluyorum. Hüseyin Başkanımız ikinci dönem belediye başkanlığını yaptı, kısmet olursa üçüncü dönem de Belediye Başkanlığını yapmasını Cumhur İttifakı olarak arzu ediyoruz. Malumunuz taş evler vardı, şimdi restorasyonu devam ediyor. Kısmet olursa Hükümet Konağını ve birçok resmi kurumu oraya taşıyıp Hükümet Konağının yerini arkasındaki 90 dükkanlarıyla birlikte geniş bir şehir meydanı yapılması konusunda Sayın Başkanımızdan istirhamda bulunuyorum, yapacağını da biliyorum. Yeni bir stadyum yapılması konusunda kendisinden istirhamda bulunmak istiyorum. Şimdiden kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha kalkınma adayı olan bir Ereğli içinde buluşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-1.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-2.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-3.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-4.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-5.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-6.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-7.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-06.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-05-8.jpegwhatsapp-image-2024-03-27-at-20-55-06-1.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.