Dev Yatırımda İhale Tarihi Belli Oldu

Dev Yatırımda İhale Tarihi Belli Oldu

-İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin İhalesi 8 Ekim’de yapılacak

-İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin İhalesi 8 Ekim’de yapılacak

-Milletvekili Halil Etyemez: Amacımız Suyu Tasarruflu Kullanarak Konya’mızın Sulanan Tarım Arazisini Arttırmak

Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 450 milyon TL yatırım maliyetli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nin ihale tarihi belli oldu. Dev yatırımın ihalesi 8 Ekim 2019 tarihinde yapılacak. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “İhalenin ardından inşaat çalışmaları başlayacak. Projenin bin 825 günde bitirilmesi planlanıyor. İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemiyle günümüz şartlarında yıllık 159,4 milyon TL net gelir artışı olacak. Hem çiftçimiz kazanacak, hem ülkemiz kazanacak. Amacımız suyu tasarruflu kullanarak Konya’mızın sulanan tarım arazisini arttırmak.” dedi.

sulama-sistemi-001.jpg

Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri olan 450 milyon TL yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde ihale tarihi belli oldu. Bu önemli ve büyük projenin ihalesi 8 Ekim 2019 tarihinde yapılacak. Yaklaşık 150 bin dekar alanı kapsayacak olan Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde, ihale sürecinin tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları başlayacak.

YILLIK GELİR ARTIŞI TOPLAM 159.4 MİLYON TL

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, sulama sistemleriyle ilgili süreçleri yakından takip ettiklerini belirtti. İhalenin ardından İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin bin 825 günde tamamlanmasının planlandığını kaydeden Milletvekili Halil Etyemez, “Bilindiği gibi 466 milyon lira yatırım maliyetli yaklaşık 250 bin dekar araziyi kapsayan İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nde çalışmalar devam ediyor. İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’yle ilgili de ihale ilanına çıkıldı. İhalenin yapılmasıyla birlikte Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nde de çalışmalar hızla başlayacak. Sadece İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi projesi ile günümüz şartlarında yıllık 1.043 TL/da net gelir artışı sağlanacak. Yıllık net gelir artışı ise toplam 159,4 milyon TL olacak. Ayrıca proje ile 13 bin 700 kişiye tarımsal istihdam sağlanacak. Yaklaşık 400 bin dekar araziyi kapsayacak kapalı sulama sistemlerini Ereğli'mize, Konya’mıza kazandırarak hem sudan tasarruf edeceğiz, hem de çiftçilerimizin kaliteli ve kolay sulama yapabilmesini sağlayacağız. Yaklaşık 1 milyar liralık her iki kapalı sulama sistemiyle çiftçimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak.” dedi.

thumbnail_sulama-sistemi1.jpg

SUYU TASARRUFLU KULLANARAK SULANAN ARAZİYİ ARTTIRACAĞIZ

Amaçlarının suyu tasarruflu kullanarak Konya’nın sulanan tarım arazisini arttırmak olduğunu vurgulayan Halil Etyemez, Ülkemizin tarım alanlarının % 8.15’i Konya’mızda. Konya’mızın tarım alanlarının yaklaşık yüzde 70’inde kuru tarım, yüzde 30’unda sulu tarım yapılmakta. Sulu tarımı arttırmayı hedefliyoruz ancak geleceğimiz için suyu da tasarruflu kullanmalıyız. Bu bilinçle hareket ederek,  suyu tasarruflu kullanabilmek için çok değerli projeleri, yatırımları Konya’mıza kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Konya’mıza son 17 yılda 19 baraj ve 28 gölet inşa ettik. Rüya proje Mavi Tünel’i Konya’mıza kazandırdık. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle 740 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 503 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Konya’da 5.4 milyon dekar olan sulanan tarım arazisine ilave olarak Konya Ovası Projesi ile 6 milyon dekar alanı daha sulamayı hedeflemekteyiz. Böylelikle 2,18 milyardan 19.37 milyar TL’ye çıkarttığımız Konya’mızın tarımsal üretim değerini ve 426.81 milyon dolara yükselttiğimiz tarımsal ihracatını daha da yukarılara çıkaracağız.” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.