Down Kafe  Düzce Belediyesi'nden misafirlerini ağırladı

Down Kafe Düzce Belediyesi'nden misafirlerini ağırladı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi, TC. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi, TC. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamında Düzce Sosyal etkinlikler Derneğinin Düzce Belediyesi ve Türkiye Beyazay Deneği Düzce Şubesi ortaklığında yürütmekte olduğu kafe kusursuz projesi çalışmaları kapsamında 20/07/2017 günü Konya Ereğli’ye Ereğli Sevgi DownCafe’ye ziyaret gerçekleştirildi.

2-099.jpgDüzce Belediyesi tarafından hazırlanan ve zihinsel yetersizliği bulunan gençlerin çalışacağı "Kafe Kusursuz Projesi" için Ereğli Belediyesince tahsis edilen ve 2013 Kasım ayında çalışmalarına başlayan Ereğli Sevgi Down Kafe projesini yerinde gören misafirler, kafeyi çok beğendi. Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi amacıyla Kazım Demirel Sevgi Eğitim derneğince hayata geçirilen Ereğli Sevgi Down Kafe’yi yerinde gören Düzce kafilesine, Ereğli DownCafe Proje Koordinatörü Vefa DEMİRKIRAN eşlik etti, proje faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

3-075.jpg

Düzce Engelsiz CafeProje ofisi personeli, eğitmenler ve özel gençlerden oluşan kursiyerleri Konya Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi YARAN kabul etti. Kaymakam YARAN engelli insanların devletimizin son yıllarda engelli eğitimi ve istihdamına büyük önem verdi. Engelliler devletimizin verdiği desteklerle toplumsal yaşama ve çalışma hayatına katıldı. Ereğli’de de bu anlamda örnek çalışmalar yapılıyor dedi ve ziyaretlerinden dolayı Düzce ekibine teşekkür etti.

4-055.jpg

Düzce ekibi geçtiğimiz günlerde Down Sendromlu Serdar DUMAN tarafından açılan Mandala Sanat Sergisini gezdi. Serdar DUMAN’dan hobisi olarak nitelendirdiği sergisinden ve Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğündeki görevin hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN’e bu vesile ile tekrar tekrar teşekkür etti.

5-040.jpg


Kafe Kusursuz'da görev yapacak zihinsel yetersizliği bulunan gençler ve ailelerinin de hazır bulunduğu ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi Sorumlusu Mine Üçüncü, Ereğli Sevgi Eğitim Derneğinin örnek projesi DownCafe’ninkoordinatörüVefa DEMİRKIRAN’dan bilgi ve destek aldık. DownCafe Uygulama Rehberinden yararlandık ve muhakkak görmek istedik dedi.Ereğli DownCafe Özel Gençleri’nin ne kadar kusursuz çalıştıklarını ve aktif olduklarını duymuştuk. Bizim de benzer projemiz olan Kafe Kusursuz için 45 öğrencimiz kurs aldı, 15'er kişilik gruplar halinde kurs aldılar. İlk grupta yer alan öğrencilerimizle ve velileriyle Konya Ereğli’ye gelmiş olduk. Bu şekilde projenin uygulandığı bir kafenin nasıl olduğunu görmek istedik çünkü burayı görmek bizim çocuklarımızı da teşvik edecek. Ayrıca velileri de onları işe göndermek için teşvik olacaklar. Burada çok sıcak karşılandık. Bizim kafemiz henüz tamamlanmadı, 3 Ağustos'ta açılacak. Dolayısı ile bitmiş bir kafe, çalışan bir kafe gördük. Nasıl çalıştıklarını gördük. Bizi çok sıcak karşılamaları ne kadar güzel bir iş yapmaya kalkıştığımızı da bizlere göstermiş oldu" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.