DSYB BAŞKANI EDİP YILDIZ'DAN AÇIKLAMA

DSYB BAŞKANI EDİP YILDIZ'DAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ilçe belediye başkanları, ziraat odası temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçilerinde k

 

Recep Konuk, 18 yıl önce Anadolu’muzun kadim başkenti Konya’dan bir kalkınma harekatını başlatmıştır. Bu kalkınma harekatı önce bölgemizde, sonra ülkemizde, ardından da dünya genelinde üreticilerimize, sanayimize ve özellikle de tarımsal örgütlerimize örnek olmuştur. Yıllarca zor şartlarda bıkmadan, usanmadan zarar dahi etse üretmeyi asla bırakmayan bölge çiftçimiz bu harekatla birlikte ürettiğinin karşılığını almaya başlamış, bir güven duygusu oluşmuştur. Konuk, çiftçimizin ürettiği ürün karşılık bulsun ve refah seviyesi artsın diye çiftçimizin olduğu her yerde olma gayreti içerisinde 45 üretim tesisini hayata geçirmiştir. Konya ovasında, buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, patates, kanola, üzüm, elma, havuç, tritikale başta olmak üzere 17 kalem tarım ürünü onun döneminde yapılan yatırımlarla değer bulmuştur. Zarar eden bir kurumu devralarak, 3,8 milyar doların üzerinde yatırımı olan bir kurum haline getirmeyi başarmıştır. Ülkemizin 16 büyük şirketi arasında yerini almış ve gıda sektöründe ise 4’üncü sıraya yükselmeyi başarmıştır. En önemlisi de Anadolu’dan Torku markasıyla bir değer oluşturarak çiftçimizin hikayesini dünyanın dört bir köşesine taşımıştır. Konuk’un tüm yatırımlarının özünde insan olmuş ve bu anlayışla Konya ovasında ülkemiz nüfusu kadar fidan dikme hedefiyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmıştır. Başta spor ve eğitim olmak üzere birçok alanda gençliğimizi sponsorluk faaliyetleriyle desteklemiştir. Öğretmenler öğrencilerine yaşayan bir başarı hikayesi olarak onu ve bu kalkınma harekatını anlatır olmuştur.

Recep Konuk öncülüğünde bölgemize ve ülkemize yapılan tüm yatırımlardan dolayı yetiştiricilerimiz adına yürekten bir teşekkürü borç biliyorum. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan Genel Kurulunda aday olmayacağını ifade etmiş ve bizde üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu 2023 hedeflerine ülkemiz tüm engellemelere rağmen yoğun bir performans harcayarak ulaşma gayreti içerisindedir. Bu hedefe ulaşmada Konya’mıza da önemli görev ve sorumluluklar verilmişken Recep Başkan’ın bizi bu yolda yalnız bırakmamasını Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin olağan genel kurulunda aday olarak çiftçimizin en güçlü teveccühüyle görevine devam etmesini arzu etmekteyiz. Bölge ve ülke çiftçisinin geleceği, Konya Şeker’in geleceğiyle bütünleşmektedir. Recep Başkan’ın göreve devam etmesiyle ve öncülüğünde üreticilerimiz birçok başarıya imza atarken, Birlik olmanın gücünü herkes bir kez daha müşahede edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Recep Konuk’un adaylık sürecini yeniden değerlendirmesini rica etmekteyim.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.