DSYB Ereğli’de Fabrika satış mağazası açtı

DSYB Ereğli’de Fabrika satış mağazası açtı

DSYB Ereğli’de tüketiciye doğrudan satış mağazası açtı.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından açılan "Üreticiden tüketiciye doğrudan satış mağazası" Ereğli’de düzenlenen törenle açıldı.

İlçemiz Ereğli’de açılışı gerçekleşen DSYB Fabrika satış noktasının açılış töreninde konuşan DSYB Başkanı Edip Yıldız şunları söyledi:

2011 yılında bir hedefle çıkmıştık, Bu hedefte Konya hayvancılığın başkenti olur demiştik. Şükürler olsun kısa sürede, Konya’nın potansiyeline yakışır bir şekilde hizmetler vererek üreticinin ve yetiştiricimizin beklediği hizmetleri verme noktasında takdirini kazandık. Artık geldiğimiz noktada hem lider olmanın hem de örnek bir birlik olmanın gerektirdiği şekliyle, üreticinin alın teri değer bulsun, hem sütü hem de eti değerinde satılsın. Artık üreticiyi temsil eden fabrikalar zincirine başlıyoruz. Geldiğimiz noktada binin üzerinde yere satış yapıyoruz."  ifadelerini kullanan Başkan Yıldız, "Her geçen gün de üretimimiz artarak devam ediyor." dedi. Yıldız, "Yine fabrikanın kendi bünyesinde ilkini Konya’ya, ikincisini de Ereğli’ye açmaktayız." dedi. Yıldız, "Hedefimiz üreticinin malının değer bulması ve tüketicinin kaliteyi ucuza tüketmesidir. Üretimin kutsal olduğunu biliyoruz, sorumluklarımızı bilmekteyiz. Çünkü 82 milyonun sofrasına ulaşmak adına bayram, cenaze demeden bu üretimi devam ettiriyoruz. İnşallah ikinci yatırımımız olan bu yatırımımızın hayırlı olmasının diliyorum." diyerek açılış programına katılanlara teşekkür etti. Daha sonra kürsüye çıkan Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin konuşmasında;  DSYB’nin açmış olduğu  bu güzide işletmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.  Ergin, "Tarım ve Gıda alanında ciddi bir açılım yapan Konya’mızın güzide ilçesi Ereğli’de açmış olduğumuz fabrika satış noktası ile devam ediyoruz." dedi. Ergin, "Tarım il müdürlüğü olarak 2018 yılında 134 milyon TL. Süt desteği veriyoruz. Her zaman çiftçilerin, üreticilerin ve DSYB’nin yanındayız. Daha güzel Konya ve daha güzel bir Türkiye için çalışacağız." dedi.

Konya Milletvekili Halil Etyemez’de DSYB Başkanı Edip Yıldız’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "İnşallah Ereğli’de ucuz ve kaliteli taze hayvansal ürünleri  halkımıza doğrudan üretimden tüketiciye sunmak suretiyle çok güzel bir hizmet sunacaktır. Kendilerine bu hizmet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Sivil toplum örgütleri üyelerine hizmet eden örgütlerdir. Aynı zamanda millete ve topluma hizmet ederler, kuruluş amaçları da bunun içindir." dedi. Etyemez, millete hizmet edecek olan her projenin Konya milletvekilleri olarak arkasında olduklarını söyledi. Ereğli’nin 40 ilden büyük olduğunu ve tarım da adından söz ettirdiğini ve Konya’nın en büyük ilçesi olduğunu ifade eden Etyemez,  Veterinerlik fakültesinin vereceği hizmetlere de değindi. Etyemez , hizmetlerin devam edeceğini, "Bizi izlemeye devam edin." diyerek sözlerine son verdi.

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı konuşmasında, "Güzel bir hizmet ve bu birlik çalışmasında gayret eden herkese teşekkür ediyorum." dedi. Angı, "Ülkemizi büyütmek zorundayız ve geleceğe taşımalıyız, İlimiz ve İlçelerimiz bir birinden güzel yerler kıymetini bilelim." dedi.

Son olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise Gaziler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Açılışı gerçekleştirilen fabrika satış merkezinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üretim noktasında tarladan bahçesine üretiminde çalışan bütün çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine teşekkür ediyorum.  Eskiden Türkiye’de temeller atılır o şekilde kalırdı şimdi ise yeni Türkiye’de açılışlar yapıyoruz." dedi.  "Allah’ın izniyle 2023 hedeflerimize elbirliğiyle devam edeceğiz." ifadelerini kullanan Usta, "Bizim derdimiz ve davamız bu millete ve vatana hizmet etmektir. Ereğli bizim için tarımcılığın ve hayvancılığın başkenti olan bir ilçemizdir. Ereğli’ye önem veriyoruz. Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz." diyerek sözlerine hayırlı olsun dilekleriyle son verdi.

Daha sonra kesilen kurdelenin ardından açılış gerçekleştirildi.

Açılış programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, Ereğli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan Soylu AK Parti Ereğli Başkanı Zübeyir Dursun  ile STK temsilcileri, üreticiler ve diğer davetliler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.