DÜNYA’DA BİR İLK; EREĞLİ’DE

DÜNYA’DA BİR İLK; EREĞLİ’DE

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’yla...

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’yla geçtiğimiz yıllarda özel bir markanın reklam filminde oynayan Ümmiye Anne olarak da bilinen Ümmiye Koçak, Ereğli’de yapılan bir düğünde tiyatro oyunu sergiledi.

DÜNYA’DA BİR İLK; DÜĞÜNDE TİYATRO YAPILDI

Dünya’da bir ilk olma özelliği taşıyan ve Ereğli ER-ME-ER Düğün Salonu’nda yapılan düğünde sergilenen tiyatro farklılık yarattı. Aslen Mersin Arslanköy nüfusundan olan ve 9 kişilik kadın tiyatro grubundan oluşan, Kurucu-Yazar ve yönetmenliğini Ümmiye Koçak’ın yaptığı Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, mevlidli yapılan bir düğünde tiyatro oyunu sergiledi.

ÖĞRETMENLER TİYATROLU DÜĞÜNDE HAYATINI BİRLEŞTİRDİ

Ankara Gölbaşı’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Firdevs Akpunar ve Hamdi Yener çifti, ER-ME-ER Düğün Salonu’nda yapılan düğün merasiminde hayatlarını birleştirdi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından “Köyden kente göçen bir ailenin dramı” nı anlatan tiyatro gösterisi başladı. Düğüne gelen misafirler için de bir sürpriz olan tiyatro gösterisi izleyenlerden alkış aldı.

KADINLARIN SESİNİ DUYURMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK

Geçtiğimiz yıllarda dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile bir reklam filmi için kamera karşısına geçen Ümmiye Koçak, TRT ve STAR Tv’de yayınlanan bir çok yarışma ve filmde de yer almıştı. Kameralarımıza açıklamalarda bulunan Ümmiye Koçak, 2001 yılında kadınlardan oluşan ve kadınların sesini duyurup sosyal hayata entegre olmalarını sağlamak için Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kurduklarını söyledi. Düğünde tiyatro oyunu sergilenmesinin dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Ümmiye Anne; “Damat Bey benimle iletişime geçip, düğünümüzde tiyatro oynamak ister misiniz diye sorunca çığlık atıp sevindim ve hiç düşünmeden kabul ettim. Bugünün hayalini yıllardır kuruyorum. Nasip bugüneymiş” diye konuştu.

b9e12355-3623-4a76-98a8-d5c97007b287.jpg

c1d76208-31a0-46e1-b908-4938d6ddf35d.jpg1cffefc4-4275-494c-8b1a-4b9c14b18a3e.jpg5333cba0-0ff6-49df-afb0-7029fd2294e5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.