Dursun'dan Açıklama

Dursun'dan Açıklama

Mecliste alınan karar sonrası Sayın Belediye Başkanının yaptığı açıklamayı da üzüntüyle karşıladım.

DEĞERLİ HEMŞERİLERİM;

Geçtiğimiz gün Ereğli Belediyesinin Olağanüstü Meclis toplantısında gündeme gelen Taş evler Projesinin 50 milyon TL’lik kredi kullanımı teklifinin ret edilmesi sadece Ereğli değil ulusal basında da gündeme getirildi.

Ereğli’mizin Sayın Belediye Başkanı şahsım tarafından yapıldığı iddia edilen bu açıklamayı ciddiye alıp bir açıklamada bulundu.

Öncelikle sayın hemşerilerim ben bu açıklamanın yapıldığı gazeteye ve haberi yapan şahsa böyle bir açıklamada bulunmadım. Gerçeği yansıtmayan ve yalan olan bu haberle ilgili de hukuki süreci de başlatmış bulunmaktayım.

Mecliste alınan karar sonrası Sayın Belediye Başkanının yaptığı açıklamayı da üzüntüyle karşıladım. Bilinmesini isterim ki, Ereğli ve ülkeye hizmet etmek bizim ilk önceliğimizdir. Bu konuda partimizin, iktidarımızın 2002 yılından beri şehrimize kazandırdığı hizmetler ortadadır. Bu hizmetleri tek tek saymayacağım. Ancak bazılarını açıklamak istiyorum. Sayın Başkanın açıklamasında ifade ettiği konulardan birisi olan Dr. Devlet Bahçeli Meydanının bugünkü görüntüsüne kavuşmasını kendisine mal ediyor. Evet, o istenmeyen görüntü kendisinin döneminde yıkıldı. Fakat o binanın yıkılması için gerekli olan mali kaynağı sağlayanın AK Parti İktidarı olduğunu kendisi açıklamıyor.

Sayın başkan bağımsız iken Belediye Meclisinden istediği desteğe Ereğli adına ‘EVET’ dedik. O dönemde Akhüyük ve asfalt desteği için 29 milyon TL’lik destek verdik. Akhüyük projesinin şu anda hangi safhaya geldiğini açıkça merak ediyorum.

MHP’ye geçtikten sonra da destek vermeye devam ettik. Son yapılan Meclis Toplantısında 16.5 milyon TL’lik asfalt, 6.5 milyon TL Akhüyük, 8 milyon TL diğer harcamalara evet diyerek iyi niyetimizi ortaya koyduk. Öte yandan sayın Oprukçu’nun Taş evler için talep ettiği 49 milyon 700 bin TL’lik kredi talebini ise ret ettik. Bunun sebebi ise projenin bloklar halinde olması, yapımın devam ettikçe peyder pey yetki verilmesi kanaatinde olmamızdır.

Konya Büyükşehir Belediyesinin hayata geçireceği projeyi ısrarla isteyen ve ‘Ben Yapacağım” mantığını güderek Ereğli Belediyesini borç yükü altına itmesine de anlam veremiyorum.

Taş evler konusunda biz her dönem hassasiyetimizi ortaya koyduk. Bu konuda bilinmesini isteriz ki, Taş evlerin mevcut haliyle kalmasını asla ve asla istemiyoruz. Buranın restore edilerek Ereğli’nin sosyal hayatına renk katacak bir şekle getirilmesini arzu ediyoruz. Biz sadece mali konuda Ereğli’nin geleceğine ambargo vurulmasını istemiyoruz.

Bu konuda Sayın başkanın dışında yapılan bir açıklamaya da dikkat çekmek istiyorum. Taş evlerin sit alanı ilan edilerek rant elde edildiği noktasında yapılan açıklamada partimiz hedef gösterilerek zan altında bırakılmak istenmiştir. Biz hizmet partisi olarak Ereğli’nin sorunlarına köklü neşter vuran bir parti olduk. Uzun yıllar apartman altında hizmet veren Adliye Binasını şehrin girişine, gösterişli ve modern bir yapıda inşa ettik. Hiç kimse de rant elde etmedi. Kazanan Ereğli’miz oldu.

Son olarak değerli hemşerilerimizin bilmesini isterim ki, Ereğli’ye bugüne kadar yaptığımız hizmetleri bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Şu anda en önemli proje Ereğli’mizin geleceği olan tarımsal sulamanın hayata geçirilmesi projesidir. Sağ ve Sol Sahil sulama sistemlerinin modernize edilerek gerek çiftçilerimizin üretim kapasitesi, gerek suyun aktif kullanımı gerekse ürün deseni ve kalitesinin artırılmasında başrol üstenecek diyeceğimiz bu projeler Ereğli’mize 1 milyar TL’nin üzerinde bir maliyetle hayata geçecek. Biz dün olduğu gibi bugün ve yarında Ereğli’mize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Belediye Meclisinde tartışma konusu olan Taş evler için sayın Belediye Başkanının yaptığı açıklamalarda şahsıma ve kendisi gibi seçilmiş olan Meclis Üyelerine hoş olmayan ifadeler kullanmıştır. Sayın başkandan özür bekliyor, gerçekçi, planlanmış, mali yapısı ile Ereğli menfaatlerine uygun bütün projelere destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.

Sayın Başkandan ve sorumluluk taşıyan kişilerden tek ricamız Cumhur İttifakına zarar verecek söylemlerden kaçınmalarıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.