Eğitim Sen'den Sert Açıklama

Eğitim Sen'den Sert Açıklama

Eğitim Sen’de bugün basın toplantısı düzenlendi

Konya’dan gelerek Ereğli’de bulunan üyeler ile bir araya gelen Eğitim Sen Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş ve yönetimi burada yeni eğitim sisteminin getirdiği olumsuzlukları anlattılar.

İlk konuşmayı Ereğli şube başkanı Serdal Alan yaparak Konya’dan gelen yönetime teşekkür etti ve  sözü Konya şube başkanı Cebrail Bektaş’a bıraktı.

‘Ak Parti hükümeti sayesinde eğitim sistemi adeta çöktü’ diyen Cebrail Bektaş, yapılan haksız tayinlerde torpil olduğunu ve istediğini alan öğretmen ya da müdürlerin hükümet yanlısı sendikalara üye olan öğretmenlerden oluştuğunu söyledi.

Türkiye’de görev yapan bir çok milli eğitim müdürünün kadrolarının farklı okullarda gösterildiğini fakat görevlerinin milli eğitim müdürlüğü olduğunu söyleyen Bektaş Ereğli Milli eğitim müdürü Rahim Çimen’in de başka bir okulda müdür olarak göründüğünü fakat görevinin Ereğli milli eğitim müdürü olmasının kendilerini şaşırttığını kaydetti.

Yaşanılan adaletsizlik nedeniyle hükümet yanlısı olmayan sendikalara üye olan öğretmenlerin zor günler geçirdiğini ve bu nedenle görevlerini tam anlamıyla yapamadıklarını  ifade ederek bu sistem böyle giderse eğitimde daha çok kişinin canı yanar dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.