Emlakta Vergi Borçlarına Taksitlendirme Fırsatı

Emlakta Vergi Borçlarına Taksitlendirme Fırsatı

Başvuru İçin Son Tarih 01 Aralık 2014 Özgüven; “Emlak Borcu Olan Vatandaşlarımız Taksit Seçeneklerinden Yararlansın”

Özgüven; “Emlak Borcu Olan Vatandaşlarımız Taksit Seçeneklerinden Yararlansın”

 

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borçları bulunan vatandaşların borçlarını taksitlendirerek ödeyebileceklerini açıklandı.

Ereğli Belediyesi, 6552 sayılı yasa kapsamında Torba Yasa’yla ilgili çalışmalarını tamamlayarak uygulamaya başladı.

Yeni torba yasası olarak anılan ancak 6552 sayılı iş kanununda değişiklikler ve bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanunun 73. maddesi ile ilgili bentleri uyarınca 01 Aralık 2014 tarihine kadar Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarını taksitlendirmek isteyenler (6-9-12 ve 18 ay eşit taksitlendirme aralıkları ile) Ereğli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahakkuk Servisine başvurabilirler.

Yasa kapsamında Ereğli Belediyesi, vatandaşların başta vergi borçları olmak üzere tüm borçlarını yapılandırıyor. 2 ay sürecek yapılandırma kapsamında başvurular, 01.10.2014 gününden itibaren başladı.

31.12.2013 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, idari para cezaları gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşların yazılı dilekçe ile Ereğli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Tahakkuk Servisi’ne müracaatta bulunması gerekiyor. 

Yasadan yararlanarak borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep edecek olan vatandaşların yasa gereği 01.12.2014 tarihine kadar bizzat müracaat etmeleri gerektiği açıklandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borçları bulunan vatandaşların taksitlendirme fırsatından yararlanarak borçlarını ödemelerini istedi.

Özgüven, borç yapılandırmada peşin ödeme seçeneğinin yanı sıra taksitli ödeme seçeneği de mevcut olduğunu kaydederek, “Taksitle borçlanma talebinde 6, 9, 12, 18 ay taksit seçenekleri sunulurken, yasaya göre her taksit tutarı arasındaki süre ise 2 ay olarak belirlendi. Böylelikle borç yapılandırması 3 yıla yayılabilirken taksit ödemelerinde de kat sayılara göre düzenleme yapılacak” diyerek vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları gerektiğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.