Engellilerin At Binme Sevinci

Engellilerin At Binme Sevinci

Ereğli Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık yaratan bir projeye imza atarak engelli bireylere Atlı Spor Kulübünde at binme sevinci yaşattı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in de katılımıyla gerçekleşen programda engellilerin fiziki, psikolojik, sosyal ve kişisel tedavisi ile adaptasyonunu sağlamak amacıyla uygulanan hipoterapi (at terapisi) yöntemini ilk defa tecrübe eden engelliler büyük keyif yaşadılar.

Ata binen otistik ve işitme engelli bireylerin eğlenceli saatler yaşadığı programda konuşan Başkan Özgüven, Ereğli'ye yeni kazandırılan Atlı Spor Kulübünün en önemli amaçlarından bir tanesinin engelli bireylere yönelik terapi yöntemi uygulamak olduğunu söyledi.

Ata binmenin ortopedik hastalıklar, içe kapanıklık, beyin felci, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme, öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığın giderilmesine katkı sağladığına dikkat çeken Özgüven, sadece engelli bireyleri değil, başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşları bu imkanlardan yararlanmaya davet etti.

Engelli bireylerin aileleri de yapılan tesisin Ereğli'de farklı bir imaj kazandırdığını kaydederek, tesisin Ereğli'ye hayırlı olmasını dilediler ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.