Ereğli Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Ereğli Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Ereğli Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Gündemde bulunan maddeleri görüşmek üzere olağanüstü toplanan Ereğli Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in başkanlığında İsrail’i oy birliği ile kınadı.

Ereğli Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda Temmuz ayı olağanüstü meclis toplantısını yaptı. Açılış ve yoklamanın yapılması ile başlayan toplantıda 02.07.2014 tarihli meclis karar özetinin okunmasının ardından 5393 sayılı kanunun 18/e maddesi gereğince Selçuklu Mahallesi, Hacımustafa Mahallesi, Şinasi Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallelerinde bulunan arsaların satışa çıkarılması ve kat karşılığı verilmesi ile ilgili meclis üyelerinden yetki alındı.

Zübeyde Hanım Çocuk Kreşinin Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesi konusunun da ele alındığı toplantıda, söz konusu kreşin ilçe milli eğitim müdürlüğüne devredilmesi hususu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca toplantıda mevcut stadyum arazisinin Ereğli Belediyesine geçmesi kaydıyla 10 bin kişilik yeni stadyumun yapımının belediye tarafından karşılanması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde bulunan maddelerin görüşülmesinin ardından İsrail’in Filistin ve Gazze’de uyguladığı zulüm ile ilgili olarak konuşması yönünde verilen önerge üzerine duygu ve düşüncelerini paylaşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İsrail’in bir zulüm devleti olduğunu ve buna Avrupa ülkelerinin sessiz kalarak maşalık yaptığını kaydetti. İsrail’in bebek, çocuk, anne demeden, insanlığa sığmayacak şekilde bütün masum insanları katlederek, bunu kesintisiz şekilde devam ettirdiğini ifade eden Başkan Özgüven, İşgalci İsrail, yarım asırdır Filistin’de yaptığı katliamların en kanlısını bugünlerde gerçekleştiriyor. Saldırılarının arkasında, uluslararası kuruluşların ve kendini Dünyanın efendisi sanan ülkelerin, kan ve gözyaşına sessiz kalmaları, çocukların ve bebeklerin katili İsrail’e dur demeyen, Filistin halkını koruma sorumluluğu noktasındaki iradesizliklerinin olduğunu ne yazık ki acık ve net bir şekilde görülüyor” dedi.

Özgüven sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya kamuoyunun, tüm uluslararası kuruluşların, bağımsız ülkeler ve insan hakları savunucusu kurumlardan, ellerindeki tüm imkânları kullanarak, Gazze halkını savunmak ve katliamları durdurmak, masum insanlara zulmüne son vermek için, acil olarak girişimde bulunmaları hem ülke olmanın, hem insan olmanın gereğidir.  Ereğli Belediyesi olarak Filistin halkının maddi ve manevi yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Masum Çocuklara Kıyan İnsanlığı unutmuş İsrail’i kınadığımı bir kez daha yineliyor, zulmün son bulması temennilerimle sözlerimi sonlandırıyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından İsrail’in kınanmasını meclis üyelerinin oylarına sunan Başkan Özgüven, Ereğli Belediyesi olarak İsrail’i şiddetle kınadıklarını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.