Ereğli Belediyesi Katkıları İle Engelliler Sağlık Taramasından Geçecek

Ereğli Belediyesi Katkıları İle Engelliler Sağlık Taramasından Geçecek

Ereğli Belediyesi Katkıları İle Engelliler Sağlık Taramasından Geçecek

 

01 Nolu Kazancı Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimliği Uzmanı Uzm. Dr. Serdal Kanuncu, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ederek dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projeleri konusunda ortak adım atmak için görüş alışverişinde bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile 1-5 Aralık tarihleri arasındaki haftada başvuracak tüm engellilere gönüllü sağlık taraması yapacağı kaydeden Kanuncu, Belediyenin bu konuda duyuru ve çevrede yaşayan engellileri kanalize edebileceğini söyledi.

“Engeller paylaşıldıkça azalır” diyen Kanuncu, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, “Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projelerinde Belediye ile ortak projelerde yer almak istiyorum. Bunları beraberce, adım adım üzerine giderek aşabileceğimizi çok iyi biliyorum. Başkanımın da bu konudaki hassas yapısı ve düşüncesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Aile Hekimliği Uzmanı Uzm. Dr. Serdal Kanuncu’nun örnek ve takdire şayan çalışmalara imza attığını kaydederek, “Sayın Kanuncu ile bazı projeleri paylaştık. Bu projelerde ortak hareket edeceğiz. Kanuncu, bir kamu personeli, doktoru olmanın ötesinde gönüllü, kendini bu tür faaliyetlere atayan değerli bir kardeşimiz. Biz belediye olarak her zaman desteğimizi vereceğiz” dedi.

Özgüven, engellilerin toplum içerisindeki yeri, önemi ve sağlıklı bireyler gibi yer almaları gerektiğinin altını çizerek, Belediye olarak engellilerin hizmet noktasında öncelikleri olduğu bir yönetim anlayışını ortaya koyduklarını söyledi.

Devletin verdiği destekler ile engellilerin yaşam standartlarının yükseldiğine dikkat çeken Özgüven, verilen desteklerin yanında dokunmak, sevgi ve saygıyı ortaya koymak gerektiğini ifade etti ve “Biz kanayan yaraya merheme olmak istiyoruz. Belediye olarak ta her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.