EREĞLİ’DE 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLANDI

EREĞLİ’DE 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLANDI

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi, İlçemiz Ereğli’de de Atatürk anıt alanında kutlandı.

Yurdumuzda yaşanan terör olayı nedeniyle, Ereğli’de şehitlerimize saygı dolayısıyla kutlamalarda kortej yürüyüşünde hiç bir şekilde slogon atılmadığı görüldü. 1 Mayıs kutlaması, Şeker lokali önünde toplanan işçilerin oluşturduğu grup buradan İnönü caddesine daha sonra ise Atatürk Bulvarı üzerinden sessiz bir şekilde yürüyen işçiler, kutlamanın yapılacağı Anıt alanına ulaştı.

Ereğli’de 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında anıt meydanında tören düzenlendi. Katılanların büyük çoğunluğunun ise Şeker iş sendikasına bağlı şeker iş üyesi işçiler olduğu görülürken, CHP Parti Meclis üyesi ve Milletvekili adayı Gülsüm Filorinalı,CHP Milletvekili adayı Ali Cemal Cömert, CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdilve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de katılımıyla bir araya gelerek kutlanırken 1 Mayıs kutlamalarına ilçemiz Ereğli’de katılımın az olduğu görüldü.

Önce Şeker lokali önünden Anıt meydanına kadar yürüyen Şeker İş Sendikası üyeleri 1 Mayıs’ın önemini anlatan pankartlar açtı. Anıt meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şeker iş Ereğli şubesi Başkanı Yüksel İlaslan tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu.Ardından ise günün önemini dair konuşmayı Şeker İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan yaptı.

İlaslan ise yaptığı konuşmasında, Ekmek, Barış, Özgürlük, Adalet, Eşitlik, Demokrasi ve Dayanışma için 1 Mayıs’ta alanlardayız diyen İlaslan, ülkemizde ki işsizliğe yoksulluğa güvencesiz çalışmaya ve baskılara karşı çıkıyoruz, sağlığın eğitimin ve sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine karşı çıkıyoruz,sosyal devlet uygulamalarının budanmasına yanlızca sosyal yardımlarla sınırlı tutulmasına karşı çıkıyoruz, sorunlarımız giderek büyüyor, Emeğin haklarına karşı yürütülen sistemli müdahaleler artarak devam ediyor esnekli ve güvencesiz çalışma esas hale getiriliyor kıdem tazminatımıza göz dikiliyor, Her yıl binlerce işçi iş cinayetlerinde ölüyor. asgari ücretteki artış yoksulluğu azaltmıyor, taşeron işçilerin mevcut sınırlı hakları elinde alınmaya çalışılıyor geçici işçiye kadrosu verilmiyor, örgütlenen işçiler işten atılıyor,şimdiye kadar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla işçiler kamu emekçileri emekliler esnaf yani güçsüz geniş halk kesimleri bedel ödemek durumunda bırakılıyor artık bu gidişe dur demek zorundayız Diyerek sözlerini tamamladı.

Ereğli’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları yapılan bu açıklama sonrasında, toplanan grubun dağılımıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.