EREĞLİ’DE 23 NİSAN COŞKUSU

EREĞLİ’DE 23 NİSAN COŞKUSU

EREĞLİ’DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ereğli ‘de hava muhalefetine rağmen coşkuyla kutlandı.

Dumlupınar İlkokulu bahçesinde kutlanması planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı soğuk ve yağışlı hava koşulları nedeniyle alınan karar gereğince Belediye Kültür ve Spor Merkezinde kutlandı.

İlk olarak Anıt alanında Atatürk anıtına çelenk koyma programı düzenlendi.

Ardından ise İlçemiz’de Belediye Kültür Merkezinde, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalama proğramı gerçekleştirildi.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden başta olmak üzere ilçe protokolünün hazır bulunduğu kutlama programında ki gösteriler Dumlupınar okulu öğrencileri tarafından düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95. Yılı ve 23 Nisan’ın bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilişine değinerek, “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir “ ifadesinde de yer alan Milli iradenin tecelli bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla Yönetme yetkisinin Millete ait olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından folklor gösterileri ve okunan şiirler ile devam eden törende ilçe genelinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.