Ereğli’de Kaldırımlar ve Sokaklar işgal altında!

Ereğli’de Kaldırımlar ve Sokaklar işgal altında!

 Otopark sorununun gün geçtikçe büyüdüğü Ereğli’de artık kaldırımlarımız neredeyse kullanamaz hale gelirken onunla da yetinmeyen duyarsız kişiler ise sokakları da işgal eder hale geldi.

 Otopark sorununun gün geçtikçe büyüdüğü Ereğli’de artık kaldırımlarımız neredeyse kullanamaz hale gelirken onunla da yetinmeyen duyarsız kişiler ise sokakları da işgal eder hale geldi.

Kentin içerisinde bulunan özelikle ara sokaklarda ki kaldırımlar tamamen eşyalarla dolup, taşıyor. Yaşanan bu duruma müdahale etmesi gereken kurumlarımızdan olan, Ereğli Zabıta Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin zaman zaman sadece uyarı niteliğinde anonslar yaparak, park eden araç sahiplerini uyardıklarını görüyoruz ama duyarsız esnaflara yapılan bu uyarılar adeta müsaade etmek için sanki iltifat ediliyor algısı mı oluşturuyor buda başıboşluğu kamçılıyor neden ki!

İŞGAL YAPAN SORUMSUZLARA KİM DUR DİYECEK???

Ancak bu anonsları ise hiçbir araç sahibi ve duyarsız esnafın takmadığını söylemekte gerçekten yerinde olur. Kaldırımlar işgal altında kalır iken, şimdi ise sokaklar daha sonra ise sırada caddeler mi olacak acaba, Bu durum dan dolayı yaşlı yayalarımızın durumları zaten içler acısı. Yürümekte zorluk çeken bu insanların haklarını gasp eden kişilere kimler dur diyecek ve kim sahip çıkacak acaba sormak lazım. Yayalarınzaten hakları olan o kaldırımlar hiç hiçbir şekilde kullanılamaz hale getirilmiş duyarsızlar kişiler tarafından. O zavallı Ahmet Amcanın Fatma teyzenin yaşlılarımızın en tabi hakkı olan kaldırımları sanki zorunluymuş gibi işgal altında olunca yola inmeye mecbur ediliyor. Bu durumda can güvenliği tehlikeye giren vatandaşlarımızın kaldırımda yürüme hakları adeta gasp ediliyor buna kim neden dur demiyor yada diyemiyor. Hatır ilişkisi miBüyük esnaf gerçeği mi engel oluyor veya karşımıza çıkıyor dersiniz.

Yola inen yaşlılarımıza ve çocuklarımıza araba çarpsa,hayatını kaybetse sakat kalsa, bunun sorumlu kim biliyor musunuz ???  O duyarsız esnafın deyimiyle yaşlı adam, karayolunda karşıdan karşıya geçiyormuş araba çarpmış diyecek bizlerde ya öyle evet diyeceğiz!!! Çünkü o nu göreceğiz ve öyle olduğunu duyacağız,  ortamı o hale getirerek vesile olanları hiç akla getirmeyiz hemen kolay olanı anlar yada söyleriz maalesef !!!İrdele kardeşim kaldırım işgal altında sokaklar işgal altında sırada caddeler var herkes sorumluluğunu bilsin görevini yapsın yapmayan yada yapamayan varsa gereği yapılsın bilinçli olalım saygılı olalım ve herkesin hakkına sahip çıkalım sorumsuz kişilere karşı dik ve sağlam duralım kurallara ve yasalara uymayanlara asla müsaade etmeyelim o kimselere kanunlarımız ve yasalarımızın gerektirdiği şekilde bedelini ödemelidir.

YORUMU SİZ LER YAPIN BU KISMA BAŞLIĞI SİZ OKURLARIMIZ ATSIN…

Kullanılamayan kaldırımlara da kısaca iki örnek vermek istiyorum. Yorumsuz Kaldırım, Yorumsuz Sokak adları veriyorum görevi olanlar tespit edin bulun ve görevinizi yerine getirin.

Caddeleri Ereğli Belediyesi güzel güzel asfaltlıyor gerekli bakımlar yapılıyor ama burada gözüken bir boşluğu ve duyarsızlığa kim dur diyecek?... Belediye ekipleri takdir gören hizmet ve çalışmaların altına imza atıyor ve yapıyor. Gece gündüz demeden mesailer harcamak suretiyle alın teri dökülerek yapılanı bu hizmetleri ne araçlar kullanabiliyor, Nede yapılmış olan o kaldırımlardan vatandaşlarımız faydalanamıyor bugüzel takdir gören çalışma ve çok kullanışlı bu yolları duyarsız kişiler maalesef vatandaşlarımıza kullandırtmaz hale getirerek kendi çıkarı adına işgal ediyor.38 ilden büyük bu şehre yapılan bu görkemli hizmetler san ki birilerinin bilinçsiz ve ferdi davranışlarıyla kendini gösteremeyerek halkımızın yararlanmasının önü kesilerek köy ortamına sokuluyor bilerek ve ya bilmeyerek diyoruz.

Ereğli’mizdeİlçe genelinde yolları şuan araçlar kullanmakta zorluk çekiyor. Neden miKaldırım zaten işgal altında bununla da yetinmeyen duyarsız kişi yolları da işgal ediyor ve vatandaş yapılan bu hizmetten güvenli bir şekilde istifade edemiyor ve kullanamıyor. Haliyle kaldırımlara sahip çıkmayan yetkili birim ve vurdumduymaz kişilerin sayesinde hiçbir yaya bu kaldırımı da kullanamıyor. Peki yayalar nereden geçiyor diye bilirsiniz haliyle. Yayalar tabiî ki yolun içerisinden yürümek zorunda kalıyor, Çünkü yaya vatandaşlarımızı oraya yönlendirenlere kim se dur demez ise durum böyle olur.  Dar olan sokaklarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle yoldan zaten karşılıklı iki araç bile geçemezken, yayalar yoldan geçmek isteyen araçların altında ezilme tehlikesi yaşıyor. Araçların kenarından geçmeye çalışan vatandaşlara zaman zaman bisiklet, motosiklet yada araç çarptığına birçok kez sokakta şahit olduk ve kaza haberleri yaptık.

İlçe genelinde bulunan bu sokaklar sorumsuz kişiler tarafından tamamen kaldırım işgaliyledolmuş durumda. Geçmiş dönemlerde yapılan bisiklet parkları kullanılmayarak araç arasına yapılan bırakılan bisiklet ve motorlar park yapmak isteyen araçları zor durumda bırakırken kaldırım üzerine bilinçsizce bırakılan bazı bisiklet ve motosikletler le duyarsız kişilerin işgalleri sonucubu kaldırımları hiçbir yaya kullanamıyor.

FÜTFEN BAŞKALARININ HAKLARINA KARŞI  SORUMLU VE DUYARLI OLALIM!

Belediye ekipleri yeşil alanlar kaldırımlar cadde ve sokaklar yaparak görülmemiş şekilde asfaltlama yapmasına rağmen bu sorunlar aşılmadıkça ve çözülmedikçe kimse yapılan bu tarihi hizmetlerden ilçe halkı duyarsız kişilerin işgalleri sonucu yararlanamaz, Bu güzelim hizmetler amacına ulaşmaz bizden demesi doğrumu doğrudur.

Birde kentimizde bu otopark sorununa yeni çözümler geliştirilmesi gerekiyor. Bizler buradan kaldırımların durumlarını kısa örneklerle anlatmaya çalıştık. Umarım yetkililer bu yazımızı görürde gerçekten çözüm için bir şeyler yaparlar diyoruz. Halkımızın yararına Belediyenin yapmış olduğu bu görülmemiş hizmetleri kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur. Yine bu hizmetlerin görülebilmesi için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Kaldırımlar yapılan bu hizmetler insanların rahatlığı içindir güven içerisinde huzurlu bir şekilde yürüsün ve gezebilsin diye yapılmıştır o kaldırımlar onların en doğal hakkıdır kimsenin engellemeye hakkı yoktur diyor ve 38 ilden büyük olan kentimizi birileri köy havasına bilerek veya bilmeyerek sokmak mı istiyor yapılan bu tarihi kalıcı hizmet ve emekleri hiçe sayarak bu istenmeyen görüntülerle kendi küçük çıkarları uğruna baltalama girişimlerimimdir yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

Bu şehrin havasını alan suyunu içen,burada rızkını kazanan ve yaşayan herkesi duyarlı olmaya başkalarının haklarına,verilen hizmete, saygılı vesorumlu olmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.