Ereğli’de Tarihi Bir Gün, Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Ereğli’de Tarihi Bir Gün, Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Ereğli’de Tarihi Bir Gün, Temel Atma Töreni Gerçekleşti

--------.jpgTürk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İbarahim Özşenol Ereğli Meslek Yüksek Okulu temel ama töreni bugün büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.
Ereğlili Eğitim gönüllüsü yardımsever İş Adamı Mustafa Özşenol’un çabaları ve Ereğli Belediyesi’nin de katkıları ile yapılacak olan Türk Hava Kurumu İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr.Cem Zorlu, Ereğlili İş Adamı Mustafa Özşenol, Karaman Valisi Murat Koca, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Berrak Kurtuluş, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ereğlili Eğitim gönüllüsü yardımsever İş Adamı Mustafa Özşenol yaptığı konuşmada; “insan hayalleri ve hedefleri ile yaşar, bende bugün önemli bir hayalimi gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyim” dedi. Hayatta hepimizin kahramanları vardır diyen Özşenol, “benim birkaç kahramanım var bunlardan en önemlisi babamdır” dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise; “Ereğli’miz de çok güzel bir gün yaşıyoruz. Güzel bir hizmetin, güzel bir gayretin sonucu buradayız. Okulumuz tüm gayretlerimizle önümüzde ki eğitim öğretim yılında açılacaktır. Bu sayede göklerde Ereğli’de eğitim almış elemanlarımız görev yapacaklar. Bu bizim için gurur vericidir. Ereğli Orta Anadolu’da bir ilçeden çok, bir şehir havasında olan önemli merkezlerden birisidir. Bölgede adını duran bir şehirdir. Bugün açılışını yapacağımız Meslek Yüksek Okulumuzun Ereğli’nin adını daha öne çıkaracaktır. Mustafa Özşenol ve Ailesine teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban konuşmasında; temelini atacağımız Meslek Yüksek Okulunun şehrimize, ülkemize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz dedi. Ülkemizi daha ileri taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur diyen Ban, bu sorumlulukla Büyük Atatürk’ün gösterdiği, akla ve bilime dayalı, çağdaş uygarlık yolunda, aydınlık yarınlar için çalışmalı ve daha çok çalışmalıyız dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr.Cem Zorlu konuşmasında; “Bugün gerçekten güzel bir gün, mutlu bir gündür. Hayırlı bir işe vesile oluyoruz, hayırlı işe vesile olanlardan Allah razı olsun. Bazı işler sonuçlanıyor ama bu işlerin sonuçlanmasının arkasında çok ciddi çabalar çok ciddi emekler oluyor. Şu an da yapılacak yerin tahsisi bile bir iki sene aldı” dedi. Zorlu şöyle devam etti; “Mustafa kardeşim ilkokul yapımı meselesini gündeme getirince gel bu işi, İbrahim amcanın adını yerelden genele taşıyalım ulusal hale getirelim. Sen hayırseverlik için ayırdığın parayı biraz daha fazlalaştır, bunu yapalım dedim, O’da sağ olsun kırmadı kabul etti. Ve arkasından bu noktaya geldik” dedi.
Zorlu, Türk Hava Kurumu Mütevelli Heyeti başkanına hitaben “biz burada Yine bina imkanını sağlarsak, fakülteyi de temin edecek miyiz?” diye sordu. Türk Hava Kurumu Mütevelli Heyeti başkanı da cevaben; “Ereğli’ye havaalanı yaparsanız fakülteyi de açarız” karşılığını verdi.
Zorlu temennimiz Ereğli’ye bir üniversite kurmak, “İnşaallah bu da gerçekleşecektir” dedi. Zorlu konuşmasını İbrahim Özşenol ruhuna Fatiha okuyarak sonlandırdı.
Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey ise; Ereğli’ye yeni bir hava, yeni bir hareketlilik ve farklı bir sosyal zenginlik katacak olan bu güzide eğitim kurumumuzu Ereğli’ye kazandıran, fedakârlıklarıyla diğer vatandaşlarımıza örneklik teşkil eden Mustafa Özşenol beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem; “ değerli katılımcıların katkılarıyla çok değerli çok ender, çok önemli okullardan birinin açılışına geldik. Havacılık ve Uçak bölümünü de buraya Ereğli’ye kazandıracağız. Bu hayırlı yatırımın kısa zamanda bitmesi temennisinde bulunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaketlerin verilmesinin ardından ise okunan dualar eşliğinde, kurban kesildi ve temel atma töreni gerçekleştirildi.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven meslek yüksek okulunun açılmasına öncülük eden katılımcılara plaket takdim etti. Misafirlere verilen yemekten sonra program son buldu.
İbrahim Özşenol Kimdir?
1942 yılında Ereğli’de doğdu. 1950 yılında Öğretmen Abdurrahim İlkokulu’nda başlamıştır. Eğitiminin ardında berberlik mesleğine başlayan Özşenol, vefatına kadar mesleğini icra etmiştir. 1979-2004 yılları arasında yirmi beş yıl aralıksız Eti Mahallesi Muhtarlığı yaptı. Bu dönemde yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve çeşitli bakanlıklardan üstün başarı belgesi almıştır. Vasfiye Ergin Huzur Evi, Kimsesiz Çocuklar Vakfı, Öğretmen Abdurrahim Okulu Yardımlaşma Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşlarında uzun süre yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulunmuştur. 2004 yılında hayata gözlerini kapamıştır. İbrahim Özşenol üç çocuk babasıdır.
Bizler de Hayırsever Hemşerimiz İş Adamı Mustafa Özşenola, M.V Prof. Dr. Cem Zorluya, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür eder, Ereğlimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.