Ereğli’den Halep'e Yardım Eli

Ereğli’den Halep'e Yardım Eli

Ereğli’den KYK ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından, Halep için toplanan giysi ve gıdaların bulunduğu bir dolu tır, Halep'e uğurlandı.

Halep ‘’Bizdir Bizdendir Bizimledir Halep’e Yardım Kampanyası’’

Ereğli’de düzenlen yardım kampanyasın da Halep’e destekler sürüyor. Konya’dan 1,5 Tır Ereğli’den 1 Tır çeşitli gıda ve giysilerin bulunduğu dolu Tır Ereğli’den Halep için uğurlandı.

Düzenlenen uğurlama programına İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, KYK Müdürü Recep Yılmaz, İş Kur Müdürü Sait Eker ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cumali Özince katıldı. Burada yapılan konuşmalarda Halep te yapılan uygulamalara tepki konuşmaları yapıldı.  Birleşmiş Milletler (BM) ve batı dünyasının, Esed'in Halep'te gerçekleştirdiği katliama karşısında duyarsız kaldığını belirtildi. "Zalimlerin Halep de uyguladıkları zulüm ile başta Esed'in zalim ordusu, iş birlikçileri ve yaşananlara seyirci kalan batı ülkeleri olmak üzere, insani ve ahlaki hiçbir kural tanımayan, insanlıktan nasibini almamışlar." Denildi.

Suriye'de katledilen 500 bin kişi ile göçe sürüklenen 7 milyon insan adına, insanlık vicdanını harekete geçirmeye yetmediğine dikkat çekildi.

 'Suriye Halep'te Dünya insanlığının vicdanını harekete geçirmek için, Bu feryadı duyurmaya çalıştık ve işte bugün vicdan sahibi vatandaşlarımızla, gönüllülerimiz el ele vererek büyük bir gayretle oluşturduğumuz insani yardım konvoyumuzu, Ereğli’den Halep’e ulaştırmak için gönüllüler olarak destek verdik denildi.

Yapılan açıklamaların ardından giysi ve gıda taşıyan Tır, Halep’e hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.