Ereğlispor Komşuya Tek Gol Atarak 3 Puan aldı

Ereğlispor Komşuya Tek Gol Atarak 3 Puan aldı

Sezonun İlk Maçında 9 kişi kalan Ereğlispor sahadan galibiyetle Ayrılmasını bildi.

Ereğlispor Teknik direktörü Kök, “Galibiyeti Başkan Özgüven ve Taraftarımıza Armağan Ediyoruz”

Ereğlispor 1 Karapınar Belediyespor 0
Hakemler : Hulusi Soydemir, Müesser Bildirici, Hasan Dikener
Ereğlispor: Engin, Mahir, Arif, Mesut, Çağrı, Fikret, Cengizhan, Hakan Dumlu, Murat, İbrahim, Ali
Karapınar Belediyespor: Fikret, Serhat, Bayram, Selçuk, Cezayir, Sefa, Barış, İsmail, Ömer, Gökhan, Hüseyin
Yeni sezonun ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Karapınar Belediyespor’u ağırlayan Ereğlispor karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
Rüzgârlı ve soğuk bir havada oynanan karşılaşmada Ereğlispor maçın 43. Dakikasında Murat’ın ayağından bulduğu gol ile karşılaşmayı 1-0’lık üstünlükle sonlandırırken maçın 36 dakikasında Arif, 74. dakikasında ise Mesut kırmızı kart gördü.
İlk yarıda rüzgara karşı oynayan Ereğlispor rakip kalede etkili olamadı. Rakip Karapınar Belediyespor ilk yarıda temsilcimize oranla daha atak bir oyun ortaya koysada defansa açık bulamadı. Arif’in karşılaşmanın 36. Dakikasında rakibine yaptığı faulün ardından itirazlarını sürdürmesi üzerine kırmızı kart gördü. İlk yarıda 10 kişi kalan Ereğlispor rakibin baskılı olduğu son dakikalarda çıktığı kontratakta Murat’ın ceza sahasına girerken vurduğu şutun golle sonuçlanması ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarı rüzgarı arkasına alan Ereğlispor rakibini orta sahada tutarak eksik oynamasına rağmen rakibine pozisyon vermedi. Her iki takımında pozisyon üretemedi. Karşılaşmanın 74. Dakikada Mesut kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Maç Ereğlispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile son buldu.
Maçtan sonra bir açıklama yapan Teknik Direktör Himmet Kök, lige iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Rüzgârlı ve soğuk bir havada iyi bir rakibe karşı oynadıklarını ifade eden Kök, “İlk maç nedeniyle oyuncularımızda biraz heyecan vardı. İlk yarıda rüzgâra karşı oynamamız nedeniyle zaman zaman istediğimiz şekilde oyunu kontrolümüz altında tutamadık. Kırmızı kart görmemiz neticesinde rakibimiz psikolojik bir üstünlük buldu ancak oyundan kopmadık ve yakaladığımız fırsatı golle sonuçlandırarak soyunma odasına önde gittik.
İkinci yarıda rüzgârı arkamıza alarak oyunu orta sahaya yıktık ve tempomuzu düşürmeden maçtan istediğimiz skoru aldık. İkinci yarıda gördüğümüz kırmızı kartta bizi zor durumda bırakmasına rağmen oyuncularımızın mücadelesi takdir edildi. Bize her konuda destek olan ve bu takımın kurulmasını sağlayan Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e ve bugün bize büyük destek olan taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bize itici güç oldular ve maçı 9 kişi tamamlamamıza rağmen desteklerini bir an olsun kesmediler. Bu galibiyet onlara armağanımız olsun. Artık önümüzdeki maçlarda daha iyi oynayıp kazanarak taraftarımızla hedeflerimize yürüyeceğiz” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.