ESNAF, RAMAZAN AYI BEREKETİYLE GELDİ DEDİ

ESNAF, RAMAZAN AYI BEREKETİYLE GELDİ DEDİ

Bütün yurt da olduğu gibi, Ramazan ayı Lokantacı ve fırıncı esnafının yüzünü güldürdü.

Ereğli’de Ramazan ayında Lokantacı esnafı verdiği hizmetin karşılığını yılların tecrübesinin yanı sıra verdiği güvenli hizmetiyle görüyor. İlçemiz’ de 40 yıldır hizmet vermekte olan Şemsi Urfa Kebap zengin çeşidiyle Ereğli’de hizmetini sürdürüyor.

Izgara çeşitleri, Kebap, Lahmacun, Etli ekmek ve Tereyağlı tatlı çeşitlerinden künefe, kadayıf ve baklavanın yanı sıra çorba hizmeti de veren Şemsi Urfa Kebap salonu Urfa’nın damak tadını ilçe halkına sunarken,  Ereğli’de hizmette verdiği güvenle ilçe halkından takdir topluyor.

Ereğli’de Atatürk Bulvarı Selin Apt. altında hizmet vermekte olan, Şemsi Urfa Kebap isimli işyeri sahibi Abdurrahman Yorgancı ; Ramazan ayının bereketiyle geldiğini ve işlerinin çok güzel olduğunu ramazan ayı süresince ful doluluk oranıyla iş yetiştirmekte zorluk çektiklerini ifade eden Yorgancı, On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte, iftar alışverişine önem veren vatandaşlar çarşı esnafının yüzünü güldürdü. Büyük alışveriş merkezlerinden lokantalara, kahve işletmelerinden bakkallara kadar herkes Ramazan ayının bereketinden dolayı mutlu olduğu görülürken, Yorgancı İlçe halkına işletmemize gösterdikleri ilgi ve alaka dolayısı ile teşekkür ederim dedi. Ramazan ayı görülüyor ki esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle Lokantacı ve Fırıncı esnafı iş yetiştirmekte oldukça zorlandıklarını belirttiği ifade ettiği görüldü. Fırıncılar ise çörek ve pideye yönelik yoğun talep ise fırıncı esnafının yüzünü güldürdü.

Yine Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan pide ve çörek için fırınlarda ise yoğun mesai sürüyor. Çift vardiyalı çalışan fırıncı esnafı, eski klasik usulle işlettikleri ateşli fırında vatandaşlara Ramazan pidesi ve çörek yetiştirebilmek için 24 saat yoğun mesai yapıyor.

Ramazan ayında pide çeşitlerinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden fırıncı esnafı ise

Yumurtalı, tereyağlı, susamlı türleriyle yağlı tepsi ekmeğini de menülerine ekleyen Ereğlili fırıncılar, ekmeğin daha dayanıklı olması için elinden gelen gayreti gösterdiklerini belirttiler.

semsi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.