ETYEMEZ: HASTA YAKINLARI, EMPATİ KURMALI

ETYEMEZ: HASTA YAKINLARI, EMPATİ KURMALI

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen, Konya’da temsilciler ve sağlık çalışanlarına yönelik toplantı düzenledi.

Milletvekili Etyemez: Hasta Yakınları, Hayat Kurtaran Sağlık Çalışanlarıyla Empati Kurmalı

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen’in Konya’daki toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “15 Temmuz’da millet iradesinden yana olan sağlık çalışanları, görev yerlerine koşarak kutsal bir görev yaptılar. Maalesef günümüzde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları görüyoruz. Hasta ve hasta yakınları, sağlık hizmeti aldığı, insanların yaşam kalitesini yükselten, insanların hayatlarının kurtulmasına vesile olan sağlık çalışanlarına saygı duymalı, onlarla empati kurmalı.” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen, Konya’da temsilciler ve sağlık çalışanlarına yönelik toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir ve Leyla Şahin Usta, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendika temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.

halil-etyemez1-001.jpg

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI

Toplantıda konuşan Milletvekili Halil Etyemez, Memur-Sen’in erdemliler ve mücadele hareketi olarak çıktığı sendikal yolculukta ürettiği maddi ve manevi kazanımlarla 1 milyon üyeyi aşarak Türkiye’nin en büyük marka konfederasyonu olduğunu söyledi. Sağlık-Sen’in, sağlık çalışanlarına yönelik önemli kazanımlara imza attığını belirten Milletvekili Etyemez, TBMM’de görüşülecek olan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesiyle ilgili yasa tasarısında da Sağlık-Sen’in önemli katkısı olduğunu ifade etti. Halil Etyemez, “Sağlık-Sen 2014’ten beri yıpranma payının peşini bırakmadı. Her zemin ve toplantıda devlet yöneticilerine hatırlattılar, gündeme taşıdılar. Meclis’e kadar gelmesini başardılar. Yıpranma payı artık gerçek oluyor. Elbette Meclis’e geldiği şeklinde eksiklikler olabilir. İnşallah hep birlikte eksikliklerigidereceğiz, daha geniş kitleleri kapsaması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

halil-etyemez3.jpg

YENİKAPI RUHUYLA HAREKET EDİYORUZ

Memur-Sen ve bağlı sendikaların 15 Temmuz gecesi alanlara çıkıp, millet iradesinin yanında yer alarak ortaya koyduğu duruşun çok değerli olduğuna dikkat çeken Etyemez, özellikle sağlık çalışanlarının o gece çok kutsal bir görev yaptığının altını çizdi.Etyemez, “15 Temmuz’da sağlık çalışanları hastanelerinde göreve koştu. Yaralıların yarasına merhem oldular. Allah bir kez daha onlardan razı olsun. Bugünde Sağlık Sen’in 15 Temmuz alçak darbe girişimini unutturmamaya yönelik etkinlikler düzenlediğine şahitlik ediyoruz. Yapılan etkinlikler, Yenikapı ruhunun diri ve canlı kalması, vesayetin bir daha bu topraklarda var olmaması için tarihi öneme sahip. Yenikapı ruhuyla Fırat Kalkanı Operasyonu’yla bölgede DAEŞ’i sildik. Buruhla Zeytin Dalı Harekâtı’yla PYD-YPG’yiAfrin’den çıkardık. Buruhla bugün Münbiç’de devriye geziyor, gözlem evleri kuruyoruz. Buruhla Kandil’e, Sincar’aharekat başlattık. Bu ruhla FETÖ’yleiçerde ve dışarda mücadele veriyoruz. Bu ruhla devletimizi yeniden yapılandırıyoruz. Bu ruhla Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni hayata geçirdik. Bu ruhla kamu idaresini yeniden düzenliyoruz. İnşallah idari sistemde kararlar daha hızlı alınacak, kararların uygulaması daha hızlı gerçekleştirilecek ve kamuda etkinlik ve verimlilik artacak. Türkiye’mizin enflasyon ve faiz lobileriyle, borsa ve döviz spekülatörleriyle mücadelesi başarıyla sonuçlanacak ve 2023 hedeflerini yakalayacağız. 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısını hazırlayacağız.” diye konuştu.

halil-etyemez2.jpg

HASTA YAKINLARI EMPATİ KURMALI

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara da değinen Etyemez, “Hasta ve hasta yakınları, sağlık hizmeti aldığı, insanların yaşam kalitesini yükselten, insanların hayatlarının kurtulmasına vesile olan sağlık çalışanlarına saygı duymalı, onlarlaempati kurmalı. Bu konularda sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Bu vesileyle şiddet saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Söz konusu saldırılarda yaralanan, sakat kalan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

toplanti-sonrasi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.