Galatasaray haftayı kârlı tamamladı

Galatasaray haftayı kârlı tamamladı

Fenerbahçe'ye Arena'da geçit vermeyen Galatasaray puanını 32'ye çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Fenerbahçe'yi 2-1 yenen Galatasaray, zirve yarışı veren rakiplerinin puan kayıpları yaşadığı haftayı karlı tamamladı.

Kaybetmesi halinde liderliği rakibine kaptıracak olan sarı-kırmızılı ekip, Bekir İrtegün'ün kendi kalesine attığı golle öne geçip, Hasan Ali Kaldırım'ın golüne engel olamadı ancak Selçuk İnan'ın frikik golüyle sonuca gitti.

Tüm gollerin ilk yarıda atıldığı maçta çok sayıda pozisyon yakalayan "Cim Bom", son vuruşlarda ve pas tercihlerinde yapılan hatalar nedeniyle fırsatları değerlendiremedi.

Liderlik Koltuğundaki Yeri Sağlamlaştı
Fenerbahçe karşısında 3 puan alarak puanını 32'ye çıkaran Galatasaray, liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Ligde 16. haftaya, Medical Park Antalyaspor'un maç eksiği bulunması nedeniyle lider giren sarı-kırmızılılar, Antalya ekibinin de bu hafta puan kaybetmesiyle zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı.

TT Arena'da 2 Maç Sonra Galibiyet
Galatasaray, Fenerbahçe'ye karşı elde ettiği galibiyetle ligde kendi seyircisi önünde iki maç sonra galibiyet sevinci yaşamış oldu.

Türk Telekom Arena'daki son lig galibiyetini 9. haftada Kayserispor'a karşı alan ''Cim Bom'', ardından Kardemir Karabükspor'a 3-1 kaybedip, Gaziantepspor'la da 1-1 berabere kalmıştı.

Selçuk İnan Tribünleri Ayağa Kaldırdı
Maçın 36. dakikasında attığı şık frikik golüyle Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren Selçuk İnan, tribünleri de ayağa kaldırdı.

Fenerbahçe'nin 1-1'lik eşitliği yakalamasının ardından oyunda bir bocalama dönemi geçiren sarı-kırmızılı ekibin imdadına Selçuk İnan yetişti.

Ceza sahasının hemen dışından kullandığı frikik vuruşunda topu ağlarla buluşturan Selçuk, hem takımını üstün duruma taşıdı hem de taraftarları yeniden coşturdu. Selçuk İnan, bu sezon ligdeki 3. golüne imza attı.

Burak Yılmaz'ın Gol Serisi Sonlandı
Ligde üst üste çıktığı son 6 iç saha maçında gol bulan Burak Yılmaz'ın bu serisi, Fenerbahçe karşısında son buldu.

Hakan Şükür'le birlikte 34 haftalık maç programına geçilen 1994-1995 sezonundan bugüne kadar, iç saha maçlarında üst üste en fazla gol atan iki isimden biri olan Burak, Fenerbahçe'ye karşı gol üretemedi ve bu rekoru kırma şansını yitirdi.

Burak Yılmaz, bu sezon ligin 3. haftasındaki Bursaspor (1), 5. haftasındaki Akhisar Belediyespor (2), 7. haftasındaki Eskişehirspor (1), 9. haftasındaki Kayserispor (1), 12. haftasındaki Kardemir Karabükspor (1) ve 14. haftasındaki Gaziantepspor (1) maçlarında skor üretip, Fenerbahçe maçı öncesi son 6 iç saha maçında takımına gol kazandırmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.